19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIncepe Festivalul de la Locarno

Incepe Festivalul de la Locarno

Ajuns la cea de-a 60-a editie, unul dintre cele mai vechi festivaluri de film, cel de la Locarno, incepe astazi, avand in deschiderea competitiei nu mai putin de 19 premiere internationale sau mondiale, printre care si "Restul e tacere" de Nae Caranfil. Filmul regizorului roman, care va avea premiera mondiala cu aceasta ocazie, va fi proiectat chiar in ultima zi a festivalului, pe 11 august. Realizat cu un buget de 2,4 milioane de euro, cea mai mare suma mobilizata de o productie romaneasca, pelicula "Restul e tacere" are la baza un scenariu al lui Nae Caranfil inspirat din povestea realizatorilor primului lungmetraj de la noi – "Independenta Romaniei". Pentru a crea o mai buna imagine asupra actiunii din "Restul e tacere", filmul "Independenta Romaniei" va avea o proiectie speciala la Locarno. Alte doua pelicule romanesti vor fi prezente in competitie: "Nu te supara, dar…" al Adinei Pintilie si scurtmetrajul "Valuri" al lui Adrian Sitaru. Din juriul festivalului fac parte Walter Carvalho (director de imagine din Brazilia), Saverino Constanzo (cineast italian), Irene Jacob (actrita franceza), Romuald Karmakar (cineast german), Bruno Todeschini (actor elvetian) si Jia Zhang-Ke (cineast chinez).

11.30    cat ne costa un parlamentar?
Sediul UzinExport
Institutul pentru Politici Publice lanseaza studiul al carui subiect vizeaza cheltuielile realizate de catre parlamentari pentru activitatile desfasurate in plan intern.

11.30    tabara de creatie pentru pictori
Brasov
Asociatia Soleil de l’Est din Franta organizeaza tabara de creatie care va reuni pictori romani din Franta, Germania, Suedia, Bulgaria si Serbia, organizata de Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni.

19.00    festival international de folclor
Sibiu
In Piata Mare din Sibiu va avea loc in perioada 1-5 august Festivalul International de Folclor "Cantecele Muntilor".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă