19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎncep angajările în turism

Încep angajările în turism

Pentru că se apropie vara, patronii din Constanţa oferă posturi pentru ospătari, barmani şi bucătari. Potrivit Agenţiei Ju­deţene pentru Ocu­parea Forţei de Muncă Constanţa, în perioada 8-14 aprilie a.c., sunt vacante 369 de locuri. În apropierea sezonului estival numeroşi angajatori de pe litoral fac publice posturi ca ajutor de ospătar (16), barman (6), bucătar (21), bucătar şef (3), bufetier (4), cameristă de hotel (24), spălător de vase (6), ospătar (17), şef de sală resta­urant (4), recepţioner (1). Sunt suficiente locuri de muncă şi în agricultură, 70 de posturifiind vacante pentru munci­tori necalificaţi în acest domeniu. De asemenea, constructorii au pus la bătaie posturi pentru zidari pietrar sau pentru lăcă­tuşi construcţii metalice şi sudori. În domeniul asigurărilor şi cel financiar-bancar, oferta Agenţiei include 30 de locuri de muncă pentru consilieri fi­nan­ciar-bancar şi 25 de posturi pentru agenţi de asigurări. În asis­tenţă socială există 25 de locuri ca îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

 

În Galaţi este nevoie de muncitori necalificaţi

AJOFM Galaţi pune la dispoziţie 575 de locuri de muncă. Structura ofertei este aproape aceeaşi de acum două săptămâni. Sunt ofertate 101 de locuri de agent comercial şi 9 de vânzător, 100 de agenţi de pază şi 10 de inspector securitate, femeie de serviciu (50 de locuri), îngrijitori spaţii verzi (50), muncitori salubrizare (50), îngrijitor clădiri (30).  Se menţin şi ofertele pentru joburile de ingineri cu dife­rite specializări, construcţii (1), producţie (1) şi industria alimentară (1), locurile de jurisconsult (21), maseur (10), maseur relaxare (10) şi reflexo­terapeut (10).

În Brăila sunt disponibile 98 de posturi. Se remarcă o creştere sensibilă a ofertei de locuri de muncă în domeniul de­venit tradiţional, confecţiile, prin 22 de locuri de muncă de confecţioner-asamblor articole din textile. Au mai apărut posturi de operator fabricarea mezelurilor (10), patiser (10) şi cofetar (10).  

 

 

Creştere

Oferta locurilor de muncă a AJOFM Tulcea este în creştere. Săptămâna aceasta sunt oferite 386 locuri de muncă în 58 de profesii. Şomerii tulceni se pot angaja la firme de  confecţii textile care şi-au anunţat intenţia de angajare pentru 125 de persoa­ne. Şi societăţile cu profil turistic caută forţă de muncă calificată. Alte zeci de locuri de muncă sunt disponibile în unităţile industriale din acest judeţ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă