11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Israel continuă să facă ravagii

Incendiul din Israel continuă să facă ravagii

Mai multe case au fost distruse sâmbătă dimineaţa, potrivit poliţiei, în trei localităţi de incendiul care devastează nordul Israelului încă de joi, în timp ce aproximativ zece bombardiere cu apă venite din străinătate şi-au reluat zborul, scrie Mediafax.

Mai multe case din Ein Hod, Nir Hetzion şi Yemin Hod, ai căror locuitori au fost evacuaţi, au fost distruse de flăcări, a anunţat poliţia.

Acest incendiu, cel mai grav din istoria Israelului, a provocat moartea a 41 de persoane, dintre care 36 de gardieni de închisoare aflaţi într-un autobuz cuprins de flăcări.

Toate drumurule din apropiere de Muntele Carmel, unde s-a declanşat incendiul, au fost închise de forţele de ordine, care vor să evite un aflux de curioşi.

Zeci de avioane străine venite să ajute la stingerea incendiului şi-au reluat zborurile. Un avion gigantic venit din Rusia, de tip Iliuşin 77, care poate să deverseze 42.000 de litri de apă la fiecare survol, a ajuns în Israel. Aeronavele venite din Grecia, Franţa şi Marea Britanie sunt, de asemenea, pregătite de acţiune.

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a multiplicat apelurile de ajutor către liderii străini pentru a obţine şi alte avioane specializate în stingerea incendiilor, de care Israelul duce lipsă.

În cadrul unei conversaţii telefonice cu preşedintele american, Barack Obama, Netanyahu a subliniat că avioanele vor fi utile chiar dacă nu vor ajunge imediat, dată fiind amploarea incendiului.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă