Expertizele și raportul Guvernului în cazul tragediei de la Colectiv conțin informații contradictorii, astfel că procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General au cerut un supliment de expertiză în dosarul Colectiv. Termenul de finalizare este o săptămână, conform surselor României libere.
Citește și: Raport despre Colectiv: tragedia a durat 153 de secunde
Potrivit procurorilor care instrumentează dosarul Colectiv, cele trei rapoarte, realizate de INSEMEX Petroșani, Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) și cel al specialiștilor chimiști de la Universitatea București, nu lămuresc ce s-a întâmplat în Colectiv. Astfel, apar neconcordanțe între concluziile rapoartelor privind împrejurările în care s-a produs incendiul, sursa de inițiere a incendiului, viteza de propagare a flăcărilor, și ce a dus la favorizarea incendiului și aprinderea foarte rapidă a clubului.
Mai există un dosar penal la DNA privind tragedia din Colectiv, in care e urmărit penal fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Un alt dosar, tot de la DNA, secția militară, a fost trimis în judecată.
În dosarul instrumentat de Parchetul General, sunt vizați: MINCU COSTIN, ANASTASESCU GEORGE – ALIN şi GANCEA PAUL – CĂTĂLIN (patronii clubului) – infracţiunea de ucidere din culpă ca urmare a deceselor intervenite după data de 2 noiembrie 2015; NIŢĂ DANIELA ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, privind toate victimele; ZAHARIA VIOREL, ucidere din culpă privind victimele decedate după data de 2 noiembrie 2015; – S.C. CLUB COLECTIV S.R.L. şi S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă cu victime multiple
În urma incendiului din clubul Colectiv, care a avut loc în 30 octombrie, 64 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite.