14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiul de la rafinăria Petromidia: Răniții de la Spitalul de Arși ar...

Incendiul de la rafinăria Petromidia: Răniții de la Spitalul de Arși ar putea fi operați miercuri. Prognostic rezervat în cazul bărbatului internat la Bagdasar Arseni

Bărbatul de 49 de ani, rănit în incendiul de la rafinăria Petromidia și internat la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, este intubat și ventilat mecanic, existând un risc major de a face complicații pulmonare, a declarat medicul Andrei Mircea Carantino, pentru Agerpres.

„Starea lui este staționară. Pacientul este în continuare intubat. Va fi mai multă vreme intubat și ventilat mecanic întrucât are arsuri de căi respiratorii superioare și profunde. Riscul de a face complicații pulmonare este major. Prognosticul rămâne rezervat”, a afirmat medicul.

Bărbatul de 49 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafața corpului.

Citește și: FOTO + VIDEO. Incendiul de la rafinăria Petromidia. Unul dintre cei patru răniți a murit. Starea celorlalți bărbați este stabilă. Procurorii au deschis un dosar penal

Alte două persoane sunt internate la Spitalul de Arși din București. Ministerul Sănătății a precizat, marți, că ei sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri.

MS a precizat că starea de sănătate a bărbatului de 34 de ani, internat la Spitalul de Arși cu arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpului este stabilă hemodinamic și respirator. Mai mult, el a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie operat miercuri. Cel de-al doilea bărbat transportat la Spitalul de Arși, de 58 de ani, are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpului și este stabil hemodinamic și respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie și el operat miercuri.

Citește și: UPDATE. Incendiul de la rafinăria Petromidia. Emisiile din aer sunt în limite admise și nu pun în pericol viața locuitorilor sau a turiștilor de pe litoral

Patru persoane au fost rănite luni în explozia de la Rafinăria Petromidia, fiind transportate la București cu ambulanța. Unul dintre răniții aduși la Spitalul „Bagdasar Arseni”, care avea arsuri pe aproape toată suprafața corpului, a murit marți dimineață.

Procurorii din Constanța au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marți dimineață.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menționate, o echipă de lucrători efectua o reparație a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea țițeiului, moment în care a izbucnit un incendiu”, informează PÎCCJ.

Sursa citată precizează că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. „La fața locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanța, cercetările la fața locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanța, care coordonează o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză”, se mai precizează în comunicat.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă