21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiu la spaţii comerciale din imediata apropiere a unui muzeu din Prahova,...

Incendiu la spaţii comerciale din imediata apropiere a unui muzeu din Prahova, după ce un trăsnet a lovit acoperişul

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la spaţii comerciale din imediata apropiere a Muzeului sătesc din localitatea prahoveană Sângeru, după ce un trăsnet a lovit acoperişul clădirii, patru autospeciale de pompieri intervenind pentru lichidarea incendiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit, miercuri seară, la un complex de spaţii comerciale aflate în imediata vecinătate a muzeului din localitatea Sângeru, judeţul Prahova, după ce acoperişul clădirii în care funcţionează respectivele spaţii comerciale a fost lovit de un trăsnet şi a luat foc, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu.

Aceasta a precizat că flăcările au cuprins acoperişul clădriii pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Un număr de 18 pompieri au intervenit cu patru autospeciale pentru stingerea focului.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii reuşiseră să localizeze incendiul, astfel încât acesta nu se extinde şi se lucrează la lichidarea focului.

Muzeul aflat în imediata apropiere a clădirii care a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet este o secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi funcţionează într-un conac datând din secolul al XVII-lea, clădirea fiind reprezentativă pentru arhitectura rurală de la sfârşitul Evului mediu românesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă