23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Incendiu la Penitenciarul Craiova. Un deținut condamnat pentru omor a dat...

UPDATE. Incendiu la Penitenciarul Craiova. Un deținut condamnat pentru omor a dat foc celulei

Un incendiu s-a produs, marți dimineață, în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova. Doi deținuți și un gardian au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost intoxicați cu fum. Ceilalți 480 de deținuți aflați în penitenciar au fost evacuați.  La față locului au ajuns o autospecială cu apa și spumă și o ambulanță SMURD. 

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova a declanșat o anchetă în acest caz, pentru stabilirea cauzelor care l-au determinat pe deținut să dea foc bunurilor din celulă în care stătea. Acesta era încarcerat pentru omor și stătea singur în celulă. 

Potrivit reprezentanții Penitenciarului, deținuții au voie să fumeze în celule, astfel că pot avea brichete sau chibrituri pe care le pot cumpăra de la magazinul din penitenciar sau le pot primi de la apropiați în pachețele trimise.

Acesta nu este primul caz de incendiere la Penitenciarul Craiova Și anul trecut, două celule au fost incendiate de deținuți, nemulțumiți că fusese întrerupt programul TV difuzat în unitate. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă