9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSpecialIncendiu la groapa de gunoi de la Glina

Incendiu la groapa de gunoi de la Glina

Un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Glina, în spaţiul special amenajat. În mod progresiv, au fost trimise la faţa locului 8 autospeciale de stingere. Suprafaţa afectată este de aproximativ 5000 mp. Potrivit informaţiilor de IGSU, nu sunt persoane rănite. Nu este pericol de extindere a incendiului către locuinţele din jur. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare.

Totodată a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili în ce condiţii a izbucnit incendiul.Pompierii iau în calcul varianta ca focul să fi fost pus, deoarece acesta s-a semnalat în jurul gropii de gunoi, iar viteza de propagare a fost una neobişnuit de mare. Totuşi, nu este exclusă şi variante autoaprinderii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat pentru News. ro că, la ora actuală, incendiul a fost localizat şi este în curs de stingere, dar mai sunt câteva focare asupra cărora acţionează încă echipele de pompieri.

"Incendiul a cuprins toată groapa, împrejurul gropii, dar şi pereţii acesteia. La faţa locului, s-au deplasat opt autospeciale ISU, iar de la Primăria Glina au fost trimise două buldoexcavatoare", a spus Daniel Vasile.

El a precizat că, în urma incendiului, a fost sesizată Garda de Mediu. "Am sesizat Garda de Mediu, s-a degajat mult fum, dar nu s-a pus problema evacuării populaţiei din apropierea gropii de gunoi", a mai spus Daniel Vasile. El a precizat că vor mai rămâne în zonă autospeciale ale ISU Bucureşti – Ilfov până la lichidarea completă a focarelor.

Cele mai citite

Iohannis: Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al C.E.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru...

USR propune ca strada pe care se află Ambasada Rusiei să fie numită Aleksei Navalnîi

USR Bucureşti va propune o hotărâre de Consiliu General prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei...

Biserica românească din Charleroi, prădată de hoţi

Biserica Ortodoxă Română din Charleroi (Belgia) a fost prădată de hoți vineri noaptea, aceștia furând toate crucile, sfeșnicele, candelele, cădelnița, dar şi cutia...
Ultima oră
Pe aceeași temă