30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialINCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

INCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

Cel puțin 17 persoane au murit și alte 11 au fost rănite, în urma unui incendiu izbucnit, luni, în una din închisorile din statul Carabobo, în nordul Venezuelei, relatează  Agerpres.

Astfel, opt femei și nouă bărbați au murit în incendiul izbucnit în închisoarea centrală Tociuyito, a indicat procurorul acestui stat venezuelean într-un comunicat.

Cauzele incendiului vor face obiectul unei anchete, însă în acest moment nu se cunosc circumstanțele exacte în care focul s-a declanșat. O primă versiune relevă un scurtcircuit.

Închisorile din Venezuela sunt grav supraaglomerate, unele dintre ele adăpostind până la 55.000 de deținuți, chiar dacă sunt proiectate pentru aproximativ o treime din acest număr, a indicat Carlos Nieto, directorul al grupului pentru drepturile în închisoare Window To Freedom.

Aproximativ 309 de deținuți și-au pierdut viața anul trecut în închisorile din Venezuela, iar unii dintre deținuți nici măcar nu au ajuns în fața instanței.

 

Cele mai citite

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...
Ultima oră
Pe aceeași temă