25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialIncendiu DEVASTATOR la o fabrică filipineză. Peste 70 de persoane au murit

Incendiu DEVASTATOR la o fabrică filipineză. Peste 70 de persoane au murit

72 de persoane au murit, miercuri, într-un incendiu produs la o fabrică de încălţăminte din capitala filipineză Manila, relatează Euronews, conform Mediafax.

Incendiul declanşat în această clădire cu două etaje dintr-o zonă industrială ar fi fost provocat de scânteile generate de aparatul de sudură folosit pentru repararea unei uşi. Scânteile au ajuns la produsele chimice depozitate în apropiere, care s-au inflamat rapid. Zeci de muncitori au rămas blocaţi de flăcări în clădire.

“A avut loc o explozie, apoi totul a început să ardă. Ne-am grăbit cu toţii spre ieşirea de urgenţă. Dar mai erau muncitori şi la etaj. Ei nu au avut timp să iasă. Cred că erau aproximativ 70”, povesteşte o angajată, Elizabeth Indoy.

Rudele victimelor au denunţat condiţiile de muncă precare din fabrică, iar unii afirmă că nu a fost făcut niciun instructaj cu privire la evacuarea în caz de incendiu. Supravieţuitorii şi rudele victimelor au povestit că angajaţii fabricii lucrau pe sume de bani inferioare salariului minim, înconjuraţi de produse chimice.

“Sper să îmi pot identifica fata, care lucra acolo”, afirmă Dionisio Candido. “Dar este imposibil: cadavrele sunt carbonizate. Nimeni nu îşi va putea recunoaşte rudele”, a adăugat el.

Proprietarul fabricii, care este operată de Kentex Manufacturing şi produce papuci de plastic şi sandale, a declarat că în interiorul clădirii se aflau 200-300 de persoane în momentul izbucnirii incendiului, relatează BBC News Online.

Primarul districtului Valenzuela district, Rexlon Gatchalian, a declarat că nu se aşteaptă însă ca bilanţul să mai crească, întrucât numărul cadavrelor găsite corespunde cu numărul persoanelor date dispărute.

Cele mai citite

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

Armata israeliană susține că a eliminat jumătate din batalioanele Hamas din Rafah

Armata israeliană a declarat luni că a eliminat peste 500 de luptători Hamas în oraşul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde la începutul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă