5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialIncendiu DEVASTATOR la o benzinările din Ghana: Cel puțin 90 de persoane...

Incendiu DEVASTATOR la o benzinările din Ghana: Cel puțin 90 de persoane au murit

Cel puțin 90 de persoane au murit, miercuri seara, într-un incendiu declanșat la o benzinărie din Accra, capitala statului Ghana, informează Agerpres.

“Pentru moment, cifra confirmată este aproximativ 90 de morți, dar ar putea fi mai multe victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Arthur Cephas.

Incendiul s-a produs în apropiere de sensul giratoriu Kwame Nkrumah, în centrul capitalei Accra. Acesta s-ar fi declanșat la o reședință din apropiere, apoi s-ar fi extins spre benzinărie.

Marea majoritate a victimelor se refugiaseră în benzinărie pentru a se adăposti de ploile torențiale care au provocat inundații în oraș în ultimele zile. Deflagrația a fost auzită în mai multe cartiere din capitala țării.

“Aceste pierderi umane sunt catastrofale și aproape fără precedent2, a declarat președintele țării, John Dramani Mahama, care s-a deplasat la locul dezastrului.

Cele mai citite

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă