19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiu de pădure în Harghita. Focul, pus intenţionat

Incendiu de pădure în Harghita. Focul, pus intenţionat

Patru hectare de păşune şi pădure tânără de brad au ars, vineri seară, într-un incendiu izbucnit în comuna Lunca de Jos, judeţul Harghita, pompierii stabilind că focul a fost pus intenţionat. Incendiul a fost stins de pompieri după o intervenţie care a durat aproximativ cinci ore, anunţă Mediafax.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a izbucnit în zona Valea Întunecoasă, în comuna Lunca de Jos.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Miercurea Ciuc şi Grupa Operativă a ISU Harghita cu un autocamion şi o motopompă.

La sosirea pompierilor, incendiul, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare de păşune împădurită şi două hectare de pădure tânără de brad, era localizat de către lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii, evitându-se astfel propagarea la restul pădurii.

„Echipa care a făcut cercetarea la locul incendiului a stabilit că acesta s-a produs în urma folosirii intenţionate a sursei de aprindere, motiv pentru care poliţia va continua cercetările, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor”, a precizat Alina Ciobotaru.

Pagubele provocate de flăcări au fost evaluate la 10.000 de lei.

Potrivit sursei citate, o parte a terenului incendiat aparţine composesoratului Tomeşti, cealată fiind proprietate privată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă