10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendii de amploare în Los Angeles

Incendii de amploare în Los Angeles

Două incendii de amploare au izbucnit luni în orașul american Los Angeles. Focul, care a cuprins patru clădiri a dus la blocarea circulației pe mai multe autostrăzi la o oră de vărf.

Potrivit Mediafax, flăcările, vizibile pe o rază de mai mulţi kilometri, şi fumul au provocat închiderea unor căi de circulaţie în ambele sensuri. Nicio victimă nu a fost semnalată.

Spre sfârşitul dimineţii, majoritatea căilor afecate au fost redeschise, au anunţat autorităţile municipale.

Un imobil rezidenţial de şapte etaje şi 526 de apartamente în curs de construcţie a fost distrus aproape în întregime.
Alte două imobile din apropiere au fost afectate.

Un al doilea incendiu izbucnit în apropiere de primul a provocat pagube importante unui imobil rezidenţial şi comercial.
Un purtător de cuvânt al oraşului a explicat pentru AFP că incendiul era atât de mare încât pompierii care au intervenit au putut simţi căldura flăcărilor încă din cazarmă.

Cele două incendii se aflau sub control spre sfârşitul dimineţii. "O anchetă (…) este efectuată pentru a evalua cauzele şi pierderile", a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a pompierilor din Los Angeles (LAFD), mai scrie Mediafax.

Potrivit unui alt purtător de cuvânt al LAFD, peste 350 de persoane au fost mobilizate pentru stingerea flăcărilor, adică un sfert din contingentul serviciului de luptă împotriva incendiilor al megalopolisului californian.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă