17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialÎncărcătorul universal pentru telefoane mobile

Încărcătorul universal pentru telefoane mobile

Veste bună pentru cei care au mai multe telefoane mobile sau le schimbă des: din acest an utilizatorii de telefoane mobile îşi pot procura un încărcător unic, compatibil cu produsele mai multor furnizori de echipamente mobile.

Încărcătorul este rezultatul unei colaborări între Uniunea Europeană şi furnizorii de echipamente de telefonie mobilă şi are scopul de a reduce deşeurile electronice şi impactul acestora asupra mediului, dar şi cheltuielile consumatorilor finali.

„Noul încărcător universal european pentru telefoane mobile este o reuşită majoră a industriei de specialitate, care va oferi beneficii milioanelor de utilizatori de mobile din Europa”, a declarat Bridget Cos¬grave, directorul general DigitalEurope, în cadrul conferinţei de presă de la Comisia Europeană (CE) în care a prezentat produsul, împreună cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani.

Dispozitivul a fost dezvoltat de CE în colaborare cu cei din industria de telefonie mobilă, pe baza unui Memorandum de Înţelegere pe tema dezvoltării unui încărcător universal pentru smartphone-uri şi telefoane mobile.

Noul încărcător a fost gândit în special pentru echipamentele de tip smartphone şi se bazează pe tehnologie micro-USB. Totuşi, posesorii telefoanelor care nu au o interfaţă micro-USB vor putea să îşi procure o variantă de încărcător cu adaptor.

Încărcătorul poate fi folosit cu încredere de consumatori, dau asigurări oficialii europeni. „Consumatorii pot folosi acum în siguranţă încărcătorul unic pentru telefoane de la diverşi producători de echipamente de telefonie mobilă”, a adăugat Cosgrave. Uniunea Europeană a convins producătorii care furnizează 90% din telefoanele mobile pentru europeni să contribuie la dezvoltarea acestui dispozitiv. Încărcătorul va fi disponibil pentru produsele a paisprezece companii, printre care Apple, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Samsung şi Sony Ericsson.

Încărcătorul va fi lansat în cursul acestui an

„Disponibilitatea acestui încărcător este un încântător pas înainte. 14 companii au făcut cercetări şi au dezvoltat resurse pentru furnizarea lui, pe baza unei înţelegeri voluntare”, a subliniat directorul DigitalEurope.

Încărcătorul universal este considerat un instrument important atât pentru utilizatorii de telefoane mobile, cât şi pentru mediul înconjurător. „Prin lansarea acestui încărcător universal putem diminua cererea pentru diverse încărcătoare pe piaţă, deoarece consumatorii vor putea refolosi încărcătorul universal şi la viitoarele telefoane mobile pe care şi le cumpără”, a evidenţiat Bridget Cosgrave. Asta ar trebui să contribuie şi la reducerea deşeurilor electronice pe viitor şi la un impact redus asupra mediului”, a completat aceasta. Companiile pot începe deja producţia încărcătorului universal, după ce Comisia Electrotehnică Internaţională a publicat un standard în acest sens, iar dispozitivul va fi lansat în cursul anului 2011 la pachet cu lansarea altor produse ale companiilor implicate în proiect.

 

 

Cele mai citite

Angajații între 25 și 54 de ani, cei mai bine plătiți din România; diferențe salariale semnificative între genuri și categorii de vârstă

Angajații cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au cele mai mari salarii din România, cu un venit mediu net de 4.260...

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă