25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialÎncălzirea electrică în pardoseală

Încălzirea electrică în pardoseală

Astazi, piata de desfacere ne pune la dispozitie o gama variata de solutii de incalzire, de la sobe, centrale pe lemne, paleti, gaz si electrice si pana la solutii inovative ascunse in pardoseala caminelor noastre.

Fiecare dintre acestea vine cu avantaje si dezavantaje, insa decizia finala apartine tot beneficiarului care, in functie de buget, spatiu si necesarul de caldura, alegea solutia cea mai potrivita pentru cazul sau.

Incalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai noi variante care vine cu un avantaj incontestabil, caldura la nivelul solului. Aceasta modalitate de incalzire fiind ideala mai ales pentru beneficiarii care au copii.

Ceea ce trebuie sa stiti despre incalzirea prin pardoseala este ca puteti opta pentru unul dintre cele doua solutii:

– Incalzire prin pardoseala pe baza de apa; aceasta functioneaza asemenea unui calorifer ascuns sub finisaj. Astfel, prin tevile montate sub podea apa calda poate traversa cateva incaperi. Pentru ca temperatura apei nu trebuie sa fie extrem de ridicata face ca acest sistem sa fie eficient din punct de vedere energetic. Un dezavantaj il constituie instalarea unui boiler cu rolul de a incalzi apa. Acesta ocupa spatiu fapt care impune rezervarea unui loc in care boilerul sa fie montat. Pentru costuri intr-adevar mici specialistii recomanda conectarea tancului de apa la un sistem de panouri solare.

Incalzire in pardoseala electrica; simplu si rapid de montat, incalzirea prin pardoseala electrica se rezuma la instalarea unor cabluri electrice speciale. Pentru un randament optim specialistii recomanda montarea sub pardoseala a unei placi de aluminu care va contribui la distribuirea uniforma a caldurii, data fiind conductibilitatea acestui metal. Un alt aspect important de care trebuie sa se tina cont este tipul de dusumea. Sistemul de incalzire electric se poate monta sub dusumea, faianta, parchet. Pentru cel din urma se recomanda parchtul stratificat deoarece permite transferul de caldura.

In oricare dintre situatii trebuie cunoscut faptul ca din monentul instalarii sistemului de incalzire, turnarea sapei mecanice si pana in momentul punerii acestuia in functiune trebuie sa treaca un termen de 30 de zile.

In plus, in functie de tipul de pardoseala aleasa, beneficiarul se va bucura de o temperatura optima intr-un interval de 30-60 de minute.

Pe de alta parte termostatul cu care este prevazut poate regla temperatura in functie fluctuatiile termice din camera. Mai mult daca acesta sesizeaza o sursa de caldura suplimentara atunci acesta reduce din capacitate.

In privinta costurilor, cu toate ca vorbim de un sistem nou, tarifele sunt similare ca si in cazul unei centrale pe gaz, de exemplu. Insa, daca ar fi sa luam in calcul tarifele de intretinere, pentru incalzirea prin pardoseala, in multe cazuri aceasta neexecutandu-se, atunci obtinem atat un avantaj material cat si unul functional. Reviziile periodice la care trebuie supuse centralele reprezinta un disconfort pentru proprietar.

Altfel spus, incalzirea prin pardoseala electrica primeste o bila alba si asta multumita materialelor pe care le utilizeaza.

Cu toate ca este un sistem relativ nou in Romania, in compartie cu alte sisteme clasice de incalzire (sobe, centrale, godine), sistemul de incalzire electric prin pardoseala reprezinta o solutie fiabila si eficienta. Total Heat pune la dispozitia clientilor un sistem de incazire economic si eficient marca Raychem ideal pentru a fi adaptat oricarui tip de incapare.

Incalzire electrica Total Heat:

 

 

Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă