16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialÎncă un campion naţional pentru Constanţa: David Spiridon

Încă un campion naţional pentru Constanţa: David Spiridon

Cea mai complexă probă a atletismului de sală, heptatlonul, are un nou „rege” la juniori 1. David Robert Spiridon, elevul Ceciliei Gevat şi al lui Alin Larion s-a impus ieri, dramatic, în proba regină a atletismului, compensând rezultatele mai slabe de la înălţime şi săritura cu prăjina printr-o cursă nebună de 1.000 de metri care i-a adus titlul naţional.

„A fost dramatic pentru că s-a intrat în cursă cu Oros Casian pe primul loc şi cu David pe locul secund, dar a făcut o mie de senzaţie, depăşindu-şi nu doar adversarii ci şi propriile limite. Sunt încântat de ce a realizat şi am mare încredere că anul acesta va exploda, mai ales că are şanse mari să meargă la Campionatul Mondial de la Eugene, şi prin cele trei recorduri personale stabilite la acest concurs în probele de pistă a demonstrat că este un sportiv complex, care poate face orice. Constanţa are un nou campion şi trebuie să fim mândri de el”, ne-a spus, imediat după concurs, antrenorul Alin Larion.

David Spiridon a început concursul în forţă, impunându-se fără mari probleme în cursa de 60 de metri plat, şi a continuat cu un alt succes la săritura în lungime. Evoluţia slabă de la înălţime (locul 5), respectiv aruncarea greutăţii (locul 7) l-a aruncat pe locul secund în clasamentul primei zile, la 78 de puncte de Casian Oros, iar locul 4 de la 60 de metri garduri aproape că i-au spulberat şansele la titlu. Atletul de 18 ani a avut însă noroc şi, în ciuda unei evoluţii modeste la săritura cu prăjina (locul 8 din 9), a profitat de rezultatul slab al adversarilor direcţi la aceeaşi probă, intrând cu şanse reale în „finala” de la 1.000 de metri. Aici, David Spiridon a terminat al treilea, dar a reuşit să pună aproape 400 de puncte între el şi Oros şi a răsturnat astfel clasamentul.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă