11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialInca doua cazuri de gripa AH1N1 confirmate in judetul Neamt

Inca doua cazuri de gripa AH1N1 confirmate in judetul Neamt

Inca doua cazuri de gripa AH1N1 au fost confirmate, duminica, in judetul Neamt la o eleva de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Asachi" si al unei femei care a venit recent din Italia, cursurile din clasa unde invata eleva fiind suspendate pentru o saptamana, transmite Mediafax.

Directia de Sanatate Publica Neamt a trimis vineri, spre analiza, Institutului Cantacuzino sase probe ale unor persoane suspecte de gripa, din care doua probe au fost confirmate duminica.

Astfel, o eleva de clasa XII-a a Liceului Pedagogic "Gheorghe Asachi" si o femeie venita recent din Italia au contactat virusul AH1N1, in prezent cele doua persoane aflandu-se in tratament cu antivirale, sub supraveghere stricta la domiciliu.

Potrivit dr. Roxana Pipirigeanu, sef al Serviciului Epidemiologic din DSP Neamt, eleva va ramane izolata la domiciliu sub tratament cu Tamiflu timp de o saptamana, perioada in care cursurile in clasa unde invata adolescenta vor fi suspendate.

De asemenea, colegii elevei vor fi si ei izolati la domiciliu, urmand ca luni medicii sa verifice daca vreunul din cei 28 de colegi ai fetei prezinta simptomele bolii.

"In cazul elevei, de luni, vom incepe actiunile de triaj in tot liceul. Elevii vor fi testati daca prezinta simptomele gripei noi. In cazul femeii izolate la domiciliu, careia i se administreaza tratament cu antivirale, vom testa si ceilalti membri ai familiei", a precizat dr. Roxana Pipirigeanu.

Medicii epidemiologi incearca sa afle conditiile in care s-a imbolnavit adolescenta, avand in vedere ca aceasta nu a fost plecata in strainatate si nici nu a avut contact cu altcineva venit din alta tara, dupa cum a declarat Pipirigeanu.

Surse din cadrul Liceului "Gheorghe Asachi" afirma ca parintii fetei diagnosticata cu gripa sunt plecati de mai multa vreme in Marea Britanie.

Pana in prezent, in Piatra Neamt a mai fost confirmat un caz de gripa AH1N1 la un student in varsta de 19 ani care studiaza in Iasi.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă