20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialInca 3 coreence au fost eliberate de talibani

Inca 3 coreence au fost eliberate de talibani

Trei persoane dintre cei 19 ostatici sud-coreeni – trei femei – au fost eliberate miercuri de talibani. Ele au fost predate unui lider tribal care le va incredinta Comitetului international al Crucii Rosii, a afirmat, pentru AFP, mediatorul afgan Haji Zahir.

Talibanii au promis ca vor incepe chiar de miercuri, 29 august, eliberarea celor 19 misionari crestini din Coreea de Sud, aflati in captivitate de peste o luna, a anuntat un reprezentant al rapitorilor Qari Mohammad Bashir, transmit agentiile internationale de presa. Grupul de cetateni sud-coreeni se afla in captivitate de 40 de zile. In acest timp, doi barbati au fost executati, iar doua femei, eliberate.

Grupul de misionari din cadrul bisericii crestine din Coreea de Sud 'Saemmul' a promis sa-si retraga toti colaboratorii aflati in prezent pe teritoriul Afganistanului, in conformitate cu o intelegere la care s-a ajuns marti intre o delegatie de negociatori sud-coreeni si insurgentii talibani, transmite miercuri Agentia Reuters, preluata de Rompres. Dupa cum a declarat un reprezentant al bisericii crestine din Coreea de Sud, in timpul unei slujbe religioase tinute marti seara, intr-un lacas de cult de la periferia capitalei Seul, "principala noastra grija este in prezent obtinerea eliberarii celor 19 ostatici ramasi in captivitatea talibanilor, refacerea sanatatii lor si ajutorarea familiilor ostaticilor ucisi". In ajun, guvernul de la Seul anuntase ca a ajuns la o intelegere cu rapitorii talibani, in conformitate cu care cei 19 misionari sud-coreeni – rapiti de talibani la mijlocul lunii iulie in provincia Ghazni din sudul Afganistanului – vor fi eliberati in trei-patru zile. In schimbul eliberarii acestora, Coreea de Sud s-a angajat sa-si retraga contingentul de militari si toti misionarii din Afganistan.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă