11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnalţi demnitari din Rusia, obligaţi să renunţe la funcţiile din companii

Înalţi demnitari din Rusia, obligaţi să renunţe la funcţiile din companii

Miniştrii şi înalţii responsabili ai preşedinţiei Rusiei nu vor mai avea dreptul să facă parte din consiliile de administraţie ale marilor companii, din cauza conflictelor de interese, urmând să se retragă din acestea până la 1 octombrie, transmite AFP, citată de Mediafax.

“Toţi miniştrii şi responsabilii administraţiei prezidenţiale, care reprezintă statul în consiliile de administraţie ale companiilor, trebuie să renunţe la aceste atribuţii”, a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Natalia Timakova, care a precizat că preşedintele Medvedev a fixat termenul pentru 1 octombrie.

Medvedev a denunţat miercuri prezenţa miniştrilor sau vice-miniştrilor la conducerea consiliilor de administraţie ale marilor companii şi a cerut ca aceştia să se retragă.

Decizia preşedintelui a fost interpretată de analişti şi presă drept un atac la adresa apropiaţilor premierului Vladimir Putin.

Măsura se referă în special la influentul vicepremier Igor Secin, care conduce grupul petrolier Rosneft, şi la ministrul de Finanţe Alexei Kudrin, care prezidează consiliul de administraţie la băncii VTB.

Presa şi analiştii se întreabă de mai multe luni în legătură cu o eventuală rivalitate între Putin şi Medvedev, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2012.

Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă