In zona Brasovului, arie suprapopulata cu ursi, carnea de vanat folosita de restaurante este importata din Franta sau Italia.
Una dintre specialitatile cele mai scumpe din Poiana Brasov, cu mare succes la turistii straini, este tocana haiduceasca de urs. O portie poate ajunge pana la aproape 50 de lei. Chiar in arealul de pe Tampa, unde ursii umbla in voie, la un restaurant de profil, specialitatea bucatarului-sef este tocana haiduceasca de urs, cu mamaliguta si ciuperci, o portie costand 32 de lei. Restaurantul este situat pe aleea de sub Tampa, la cateva zeci de metri de locul unde, cu putin timp in urma, un tanar de douazeci de ani a fost ucis de un urs. Carnea folosita la prepararea acestei specialitati este importata din Franta sau Italia. Aceasta, in conditiile in care in judetul Brasov exista un numar aproape triplu de ursi fata de cel optim.
Astfel, conform directorului Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brasov, Nelu Petre Noaghea, numarul de ursi aflati in evidenta si monitorizati pe raza judetului Brasov ajunge la aproape 260 de exemplare, fata de un optim de 95 de animale. Despre ursii care coboara in cartierele brasovene, in special in Racadau, Noaghea a spus ca acestia fac parte din doua fonduri de vanatoare diferite, unul din Timis si celalalt din Rasnov, unde exista 85 de exemplare, adica de doua ori mai multe fata de numarul optim. "De exemplu, pe fondul de vanatoare Timis, de unde provin majoritatea ursilor gunoieri, sunt 46 de exemplare, fata de un numar optim de 22 de ursi", a spus Noaghea.