11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialÎn zodia accidentărilor

În zodia accidentărilor

Performanţele europene ale echipelor de volei din Constanţa au fost influenţate direct de accidentările care au lovit echipele de pe litoral în cele mai delicate momente.

Pentru al doilea an consecutiv, atât echipa feminină, cât şi cea masculină au reprezentat Constanţa în competiţiile europene. Din păcate, parcursul acestora a fost unul destul de scurt, cel puţin cel al băieţilor de la CVM Tomis. Băieţii au jucat patru partide şi nu au reuşit să câştige nici măcar un set în aceste întâlniri. Principala cauză a evoluţiilor slabe a fost accidentarea mai multor jucători de bază. Chiar dacă majoritatea jucătorilor erau noi la CVM, în perioada de pregătire staff-ul tehnic a reuşit să pună la punct un sistem de joc şi un sextet de bază cu care să se abordeze meciurile oficiale. Din păcate, la începutul campionatului, accidentările au început să vină pe bandă rulantă, iar sistemul pus la punct a avut de suferit, în principal la capitolul omogenitate şi relaţii de joc. Jucătorii trimişi în teren nu au evoluat mult timp împreună, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele slabe ale echipei. CVM a fost eliminată prematur din întrecerile continentale.

Chiar dacă fetele mai au şanse la calificarea în faza următoare, acestea sunt puţine. Mâine, CS Volei 2004 Tomis Constanţa va juca pe terenul celor de la Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Polonia) în returul optimilor Cupei CEV. În tur, polonezele s-au impus cu scorul de 3-2 după ce au fost conduse cu 2-0 la seturi. Revenirea grupării poloneze a fost prilejuită de o accidentare în tabăra constănţeană.
Georgeta Ciobanu a fost nevoită să părăsească jocul din cauza unei accidentări, iar din acel moment jocul echipei de pe litoral s-a dereglat complet. Fără o înlocuitoare de aceeaşi valoare, Ciobanu a lăsat echipa „în cinci”, iar de acest lucru a profitat din plin echipa poloneză. Cu acelaşi lot subţire, fetele de la CSV vor încerca mâine să întoarcă soarta calificării în favoarea lor, ceea ce înseamnă să câştige jocul din Polonia, indiferent de scor, iar apoi să se impună şi în setul de aur care se va disputa în cazul unui succes constănţean în meciul retur.

Transferurile pot remedia situaţia

Oficialii ambelor echipe constănţene au pornit deja tratativele pentru întărirea loturilor. Este puţin cam târziu, deoarece perioada de transferări se încheie pe 18 ianuarie. Conducătorii cluburilor nu aveau însă cum să prevadă numărul mare al accidentărilor grave care au scos din circuit mai mulţi sportivi. În aceste condiţii, cele două cluburi fac eforturi pentru a remedia situaţia pe ultima sută de metri pentru ca cele două formaţii să rămână totuşi în lupta pentru titlul naţional.

2 victorii din şapte partide disputate până acum au obţinut echipele constănţene în sezonul european 2010/2011.

Cele mai citite

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...

Inflația din zona euro scade sub ținta BCE: posibilă reducere a ratei dobânzii

Inflația din zona euro a scăzut în septembrie la 1,8%, marcând prima dată în ultimii trei ani când aceasta coboară sub ținta stabilită de...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă