22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialIn pericol sa "cada" din nou

In pericol sa „cada” din nou

La nici patru luni de la ultimele reparatii, bazinul Floreasca este din nou pe punctul de a fi inchis! De cateva zile, o parte din pompele de contracurent, care asigura preincalzirea apei, s-au stricat si se impune inlocuirea lor cat mai grabnica. Costurile unei instalatii noi se ridica la aproximativ 10.000 de euro, asa ca se merge, ca de obicei, pe raparatii locale. Conducerea Federatiei Romane de Polo, in administrarea careia se afla bazinul vechi de 50 de ani, este extrem de ingrijorata de starea de lucruri de la Floreasca. Dupa cum se stie, bazinul din Floreasca este singurul acoperit din Capitala, iar daca acesta s-ar inchide, editia din acest an a Ligii Nationale, care debuteaza in acest week-end, ar fi perturbata din nou, ca si anul trecut. „Ar fi vai de noi sa nu putem juca in Floreasca. O etapa (n.r. – Steaua-CSM Arad si Sportul Studentesc-Rapid, doua dintre primele intalniri ale Ligii sunt programate a se desfasura in Bucuresti sambata si duminica), maximum doua ne-am mai permite sa le disputam afara, la Dinamo, apoi ar fi dramatic”, a spus ingrijorat Anatol Grintescu, secretarul general al Federatiei Romane de Polo. Ieri, oficialul FRP a avut o intrevedere cu Florian Gheorghe, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, caruia i-a expus problema si i-a cerut o suplimentare de fonduri. La fel de suparat s-a aratat si Vlad Hagiu, antrenorul nationalei, care la inceputul saptamanii viitoare a programat primul cantonament dupa CE.

Optimism debordant al administratorului

In contradictie totala cu ingrijorarea aproape de panica a federalilor, Gabriel Arsene, administratorul bazinului, a afisat ieri un optimism debordant. „Inca nu se pune problema sa inchidem bazinul. Cei de la federatie se sperie degeaba. Bazinul functioneaza chiar in momentul de fata, este adevarat ca nu la capacitatea maxima, dar merge. Rolul acelor pompe este de a mentine apa la 27 grade Celsius, iar daca nu vor mai functiona deloc, va trebui sa incalzim cu cazanul. Pierderile sunt mai mari, dar n-avem ce face”, a spus Arsene. Amintindu-i ca anul trecut „a cazut” si un cazan, ale carui reparatii au durat aproape jumatate de an, administratorul a gasit „solutia”: „Doamne fereste de asa ceva!”
Cand se va renunta la divinitate si se va gasi solutia pamanteana pentru modernizarea singurului bazin acoperit din Bucuresti unde se poate practica polo de performanta, nimeni nu stie!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă