14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialÎn oraşul Suceava nu se mai ridică gunoiul. Cum s-a ajuns în...

În oraşul Suceava nu se mai ridică gunoiul. Cum s-a ajuns în această situaţie

Consiliul Local Suceava ar fi trebuit să valideze, sâmbătă, licitaţia pentru contractul temporar de salubrizare menajeră organizată de Primărie şi contestată apoi de firma Rosal, care a prestat acest serviciu şi al cărei contract expiră sâmbătă, însă din cei 23 de consilieri locali au fost prezenţi doar zece, nefiind asigurat cvorumul, informează Mediafax.

Consilierii locali prezenţi au transformat şedinţa într-o întâlnire informală în care să se găsească o soluţie care să fie adoptată într-o nouă şedinţă, convocată pentru luni, în condiţiile în care pe site-ul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a fost postată o decizie de suspendare a licitaţiei, care însă nu a fost transmisă oficial Primăriei, pentru a o putea contesta.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a acuzat pe aleşii locali care au absentat că încearcă să fugă de răspundere şi le-a transmis că nu-i obligă nimeni să rămână în funcţie, dacă nu au curajul să adopte o decizie. Mulţi consilieri au o frică de a lua decizii. Nici pe mine nu m-a obligat nimeni, dar trebuie să ne asumăm şi să luăm deciziile cele mai bune. (…) Că sunt decizii grele, că putem da cu subsemnatul, asta e. Ne-am asumat”, a spus Lungu.

Totodată, primarul a explicat că decizia CNSC, care este postată pe site-ul instituţiei, nu a fost transmisă oficial Primăriei, nici prin poştă, nici prin e-mail sau fax.  Primarul Sucevei a mai declarat că în domeniul salubrităţii doar Consiliul Local este cel abilitat să ia decizii şi că vor fi convocate atâtea şedinţe de Consiliu Local câte vor fi necesare pentru soluţionarea problemei. De la ora 0.00 suntem în situaţie de forţă majoră. Stăm cu picioarele în apă rece până luni să vedem ce să facem”, a spus Lungu.

La rândul său, consilierul local PSD Eugen Girigan a afirmat că publicarea deciziei privind suspendarea licitaţiei pentru contractul temporar de salubrizare menajeră organizată de Primărie doar pe site-ul CNSC ”este o glumă” atât timp cât nu a fost comunicată oficial autorităţii contractante.

De asemenea, el crede că CNSC nu are atribuţii în cazul acestui tip de licitaţie, care este o procedură stabilită de Consiliul Local Suceava pentru un contract temporar, licitaţia pentru desemnarea firmei care să presteze această activitate urmând să fie organizată în 2 iunie.

 

Cele mai citite

Studiu: De ce preferă firmele românești să nu acceseze beneficiile fiscale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă