15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn ciuda sancţiunilor internaţionale, SUA şi RUSIA vor avea un exerciţiu comun...

În ciuda sancţiunilor internaţionale, SUA şi RUSIA vor avea un exerciţiu comun în ARCTICA

În ciuda tensiunilor internaţionale şi a sancţiunilor impuse Rusiei de statele occidentale, SUA şi Rusia pregătesc un exerciţiu naval comun în zona arctică.

La exerciţiu ar urma să participe Garda de Coastă a SUA şi Poliţia de Frontieră a Rusiei.

Desfăşurarea antrenamentului comun a fost anunţată de amiralul în retragere Robert Papp, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA pentru Arctica, fost comandant al Gărzii de Coastă.

Citeşte şi: Rusia ATACĂ în ARCTICA. Primele exerciţii militare în Extremul Nord

“Avem un acord pentru misiuni de căutare şi salvare, semnat în anul 2011, pe baza căruia vom realiza exerciţiul. Garda de Coastă a Statelor Unite va lucra împreună cu Poliţia de Frontieră a Rusiei. Alte şase naţiuni vor lua parte la exerciţiu”, a declarat amiralul Papp, cu prilejul unei conferinţe pe tema Arcticii, desfăşurată la Anchorage (Alaska).

Cooperarea în zona Polului Nord este reglementată de Consiliul Arctic – un organism interguvernamental din care fac parte cele opt state adiacente. Alte 11 ţări au statut de observator.

Citeşte şi: SUA recrutează jurnalişti de limba RUSĂ. Ce MISIUNE vor avea

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă