19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎn acest an şcolar, elevii vor mânca mere de aproximativ 50 milioane...

În acest an şcolar, elevii vor mânca mere de aproximativ 50 milioane lei

Ministrul Agriculturii a anunţat, astăzi, că Guvernul a aprobat parametrii programului fructe în şcoli prin care elevii claselor I-VIII vor beneficia zilnic de câte un măr timp de 94 de zile. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 50 milioane lei, relatează NewsIn .

„În anul şcolar 2011-2012, se vor acorda gratuit mere în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev pentru o perioadă de 94 de zile de zile de şcolarizare, începând cu 31 octombrie 2011. Numărul total al elevilor în clasele I-VIII din sistemul public şi privat care vor beneficia de programul fructe în şcoli este de 1.623.857 de elevi”, a spus Valeriu Tabără.

Potrivit programului, vor fi organizate, printre altele, vizite la firme pomicole sau legumicole, precum şi concursuri tematice şi educative pentru copii. Valoarea totală a programului este de 52.890.646 lei.

Întrebat ce greutate va avea un măr care va distribuit copiilor, ministrul Tabără a spus că poate fi şi de „120 de grame”. „Dacă mă gândesc la soiul ionatan, aici diferă foarte mult calitatea mărului sau soiului, iar atunci poate să fie şi un măr de 50 de grame care este un măr excepţional ca şi calitate. Poate să fie un măr mai ieftin de 120 de grame, poate să fie un măr mai scump care are 50 de grame, dacă mă întrebaţi ca specialist”, a comentat ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă