17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialImpuscaturi in noapte pe strazile Craiovei

Impuscaturi in noapte pe strazile Craiovei

Luni noapte o patrula de politie care se deplasa prin apropierea de cartierul tiganilor, Fata Luncii, a fost alertata de cateva focuri de arma. Ajunsi in locul in care s-a tras, politistii craioveni n-au mai gasit decat "victima”.

Era vorba de Stazian Miclescu, tigan din Fata Luncii. Acesta inpreuna cu alt tigan craiovean, St.I.B., se plimbau prin Craiova cu un BMW. "La un moment dat, doi romani s-au luat dupa noi cu masinile si au inceput sa traga spre noi”, au spus atunci cei doi. A doua zi tiganii craioveni, adunati cu mic, cu mare la politie, si-au adus "aminte” cine a tras si de ce. Ei au declarat, fapt confirmat abia ieri de politie, ca au fost fugariti de cei doi copii ai avocatului Ion P. Surdu din Craiova.
"Fratii Surdu ne-au spus ca ei si lumea interlopa a Craiovei le-au interzis tururor tiganilor sa intre in barurile, discotecile si strandurile din oras si ca daca mai calcam pe acolo ne si omoara, ca n-are nimeni ce sa le faca”, au spus tiganii. Conform reprezentantilor IPJ Dolj, fapta celor doi "romani”, care au tras cu gloante de cauciuc dupa tigani, poate fi penala numai daca acestia si-au modificat armele. In caz contrar, este numai contraventie, anume tulburarea linistii publice.

Nimic nou sub soarele Craiovei

Acesta nu este primul conflict deschis intre tiganii si lumea interlopa din Craiova, Ion Surdu fiind aparatorul multora dintre capii acesteia. In urma cu aproape trei ani, Craiova era zguduita de nici nu se mai stie al catelea razboi intre clanurile mafiote. Motivul, acelasi: tiganii nu mai aveau voie sa depaseasca o anumita linie de demarcatie, pentru a nu mai strica jocurile de interese ale lumii interlope.
Era vorba de camatarie, iar tiganii vroiau sa invarta si ei bani prin localurile patronate de capii lumii interlope craiovene. Din pacate, si atunci, ca si acum, conducerea IPJ este depasita de situatie. In perioada 2000-2004, sub conducerea lui Constantin Codita, politistii craioveni priveau neputinciosi la reglarile de conturi de pe strazile orasului. Sabiile si batele faceau parte din peisajul cotidian al Craiovei. A plecat Codita, a venit Georgel Enescu! Sub masca politiei "incoruptibile” au fost operate cateva arestari in randul capilor lumii interlope, care acum sunt liberi cu totii. Eriko-Cezar Constantinescu, Marian-Catalin Ciuvica si Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, au fost saltati dupa o reglare de conturi nocturna intre ei, dar au fost eliberati ulterior. In tabara cealalta, a tiganilor, veselie maxima. Nu-i intreaba nimeni de nimic, iar ei isi fac de cap pe fondul totalei indolente a actualei conduceri a IPJ Dolj.
Populatia majoritara din zona de sud a Craiovei este sistematic terorizata de tigani. Motivul: "Suntem multi, vere, si n-avem unde sa mai locuim!”. Pentru asta ei ii terorizeaza pe cei care nu vor sa le vanda, la preturi de nimic stabilite de ei, proprietatile. Cel mai des cad victime ale agresiunii fizice si verbale ale tiganilor batranii. Astfel de cazuri sunt nenumarate, insa sefii IPJ Dolj se amuza de toate acestea.

Cele mai citite

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Rușii bogați își păstrează stilul de viață luxos pe Coasta de Azur, în ciuda sancțiunilor UE

Deși sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor ruși au vizat înghețarea activelor și confiscarea proprietăților, Coasta de Azur rămâne o destinație populară pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă