25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialImpozitul pe terenul extravilan merge la bugetul de stat

Impozitul pe terenul extravilan merge la bugetul de stat

De la inceputul anului viitor, impozitul pe terenul situat in extravilan constituie venit la bugetul de stat. Prevederea face parte din Legea 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei.
Directia Generala a Finantelor Publice Constanta anunta ca stabilirea impozitului pe terenul din extravilan, in cazul persoanelor fizice, se face de catre compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala se afla terenul, pe baza datelor declarate de contribuabili, in situatia dobandirii terenului in cursul anului, sau pe baza datelor patrimoniale aflate in evidenta organelor administratiei publice locale, pentru terenurile dobandite anterior anului de impunere. In cazul persoanelor juridice, impozitul pe terenul din extravilan se stabileste prin autoimpunere si se declara pana la data de 31 ianuarie a anului de impunere la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale. De asemenea, stabilirea, controlul si colectarea impozitelor si taxelor se fac de catre autoritatile administratiei publice locale si organele speciale ale acestora.
Astfel, competenta de administrare a impozitului pe terenul situat in extravilan revine autoritatilor administratiei publice locale si organelor speciale ale acestora. Incepand cu anul 2006, impozitul pe terenul situat in extravilan se incaseaza de compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale, urmand ca banii sa fie virati la bugetul de stat, in termen de trei zile lucratoare de la incasare.
Avand in vedere aceste prevederi, pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii de administrare a impozitului pe terenul din extravilan, D.G.F.P. Constanta si unitatile fiscale teritoriale vor dispune masurile ce se impun pentru a indruma organele autoritatilor administratiei publice locale pentru aplicarea, in continuare, a procedurilor de stabilire, control si colectare la bugetul de stat a impozitului pe terenul situat in extravilan pentru anul 2006.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă