16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialImagini spectaculoase de la cea mai mare adunare de pe glob! Trei...

Imagini spectaculoase de la cea mai mare adunare de pe glob! Trei milioane de musulmani în pelerinaj

Trei milioane de musulmani s-au adunat într-o vale din apropierea oraşului sfânt Mina, din Arabia Saudită, pentru a lua parte la ritualul anual “hajj”. 

În anii trecuţi, ritualul s-a sfârşit cu victime, oameni călcaţi în picioare din cauza aglomeraţiei: 244 de morţi în 2004 şi 360 de răniţi în 2005, potrivit dailymail.co.uk.

Autoritaţile au luat hotărârea de a construi un  complex din beton pentru a reduce riscurile din anii trecuţi. Ritualul este unul extrem de periculos şi simbolizează aruncarea cu pietre în diavol de către Abraham. Se spune că diavolul a apărut de trei ori în faţa profetului şi a încercat să îl corupă.

Bărbaţii sunt îmbrăcaţi în robe albe, iar femeile au la vedere doar mâinile şi faţa. Pelerinii şi-au ras părul din cap şi şi-au tăiat o suviţă, tradiţie ce datează încă din timpul pelerinajului profetului Mahomed.

De asemenea, credincioşii trebuie să sacrifice un miel sau o capră, reprezentând sacrificiul pe care Abraham l-a facut în locul fiului său Ishmael. Pelerinajul durează cinci zile şi are mai multe ritualuri. Scopul său e curaţarea sufletului de păcat şi obţinerea iertării urmând paşii profeţilor Mahomed şi Abraham.

 

Cele mai citite

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...
Ultima oră
Pe aceeași temă