21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialImagini spectaculoase de la cea mai mare adunare de pe glob! Trei...

Imagini spectaculoase de la cea mai mare adunare de pe glob! Trei milioane de musulmani în pelerinaj

Trei milioane de musulmani s-au adunat într-o vale din apropierea oraşului sfânt Mina, din Arabia Saudită, pentru a lua parte la ritualul anual “hajj”. 

În anii trecuţi, ritualul s-a sfârşit cu victime, oameni călcaţi în picioare din cauza aglomeraţiei: 244 de morţi în 2004 şi 360 de răniţi în 2005, potrivit dailymail.co.uk.

Autoritaţile au luat hotărârea de a construi un  complex din beton pentru a reduce riscurile din anii trecuţi. Ritualul este unul extrem de periculos şi simbolizează aruncarea cu pietre în diavol de către Abraham. Se spune că diavolul a apărut de trei ori în faţa profetului şi a încercat să îl corupă.

Bărbaţii sunt îmbrăcaţi în robe albe, iar femeile au la vedere doar mâinile şi faţa. Pelerinii şi-au ras părul din cap şi şi-au tăiat o suviţă, tradiţie ce datează încă din timpul pelerinajului profetului Mahomed.

De asemenea, credincioşii trebuie să sacrifice un miel sau o capră, reprezentând sacrificiul pe care Abraham l-a facut în locul fiului său Ishmael. Pelerinajul durează cinci zile şi are mai multe ritualuri. Scopul său e curaţarea sufletului de păcat şi obţinerea iertării urmând paşii profeţilor Mahomed şi Abraham.

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă