19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialImagini cu Ceausescu alaturi de Nixon, descoperite intr-un fost buncar din Londra

Imagini cu Ceausescu alaturi de Nixon, descoperite intr-un fost buncar din Londra

Inregistrari video de arhiva din anii '60 si '70 vor fi disponibile online dupa ce au fost recuperate dintr-un fost buncar din Londra, printre acestea figurand si imagini cu dictatorul roman Nicoale Ceausescu alaturi de fostul presedinte american Richard Nixon, relateaza Daily Mail in editia online, citat de Mediafax.

Arhiva a fost salvata dintr-un buncar folosit drept Cartier General al presedintelui american Dwight D. Eisenhower la Londra.

In arhiva apar imagini cu fostul presedinte irakian Saddam Hussein in timpul unei vizite la o centrala nucleara din Franta, dar si un film din timpul razboiului din Vietnam, cu protestele fata de acest conflict, din 1972.

Intr-un set de imagini, Margaret Thatcher – pe atunci ministru al Educatiei – apare in timpul unei campanii pentru Europa, inconjurata de steaguri ale CEE (Comunitatea Economica Europeana).

In imagini apar mai multi lideri politici marcanti, printre care fostul dictator cubanez, Fidel Castro si liderul Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei Yasser Arafat, colonelul Muammar Kadhafi imediat dupa preluarea puterii, precum si presedintele american Richard Nixon alaturi de dictatorul roman Nicolae Ceausescu.

Personalitati mondene precum Richard Burton, Elizabeth Taylor si grupul Beatles, apar ca personalitati marcante ale unor miscari sociale importante in perioada respectiva.

Filmul a fost pastrat timp de 40 de ani in buncarul generalului Eisenhower, ulterior presedinte al Statelor Unite, care a devenit culoar de tranzit dupa al doilea razboi mondial pana in 1956, iar ulterior a devenit depozit pentru 20.000 de role de film.

Filmele apartin United Press International Television News (UPITN), care avea echipaje in toata lumea, inclusiv de ambele parti ale Cortinei de Fier si in zone fierbinti precum Vietnam sau Cambodgia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă