9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialIliescu stia de afacerea fregatelor

Iliescu stia de afacerea fregatelor

Fostul presedinte Ion Iliescu stia de controversata afacere a fregatelor britanice, a scris ieri in editia sa on-line cotidianul „The Guardian”, precizand ca in timpul unei vizite in Marea Britanie, in 2001, Iliescu a luat pranzul cu responsabili ai companiei BAE Systems.
Ulterior, „de-a lungul anului 2002, un sir de delegatii guvernamentale britanice si de responsabili ai BAE a vizitat Romania, incercand sa vanda navele”, comenteaza „The Guardian”. Pana la urma, contractul privind achizitionarea si modernizarea a doua fregate britanice a fost semnat in 2003 si parafat printr-o hotarare de guvern pe care figureaza numele premierului de atunci, Adrian Nastase, al unui secretar de stat din Ministerul Apa-rarii, Gheorghe Matache, si al unui reprezentant al Ministerului Finantelor, Gheorghe Gherghina.
Surse din Bucuresti au confirmat pentru „The Guardian” ca organismele anticoruptie din Romania au fost contactate in ultimele saptamani de reprezentanti ai Serious Fraud Office, agentia guvernamentala din Marea Britanie care a declansat ancheta, in urma cu 18 luni. Numele politicianului roman beneficiar al comisionului de peste 7 milioane de lire sterline pentru vanzarea celor doua fregate, redenumite „Regele Ferdinand” si „Regina Maria”, nu a fost dezvaluit.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă