21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIliescu nu mai candideaza la Parlament

Iliescu nu mai candideaza la Parlament

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu anunta, pe blogul sau, ca nu va ma candida la alegerile parlamentare, motivand ca, de unul singur, intr-un colegiu, nu are nici o motivatie sa participe la cursa electorala si precizand ca aceasta nu inseamna ca paraseste partidul sau activitatea politica.

"De unul singur, intr-un colegiu – indiferent unde, nu am nici o motivatie sa mai particip la o cursa electorala", declara fostul sef al statului, citat de Mediafax.

El precizeaza ca "nu este vorba de a parasi partidul sau activitatea politica".

"Pur si simplu, din punct de vedere al campaniei electorale – nu ma mai intereseaza aceasta competitie. In conditiile votului pe liste, prezenta mea putea fi utila, ca factor propulsor – pentru promovarea unei liste de candidati ai PSD", declara Ion Iliescu.

El spune ca, in ceea ce il priveste, competitia pentru Presedintie, de-a lungul anilor, a fost "eminamente uninominala".

"Este mult mai util si firesc, de aceasta data, sa las locul unui candidat tanar. Nici activitatea parlamentara – activitate de uzura si care solicita mult timp, nu ma mai atrage. Trebuie sa ma gandesc sa-mi restrang sfera preocuparilor si a activitatilor pentru utilizarea cat mai optima si eficienta a timpului", afirma Iliescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă