21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIlie Sarbu a marit cu pana la 50% sporurile directorilor de la...

Ilie Sarbu a marit cu pana la 50% sporurile directorilor de la Agricultura

In plina criza, ministrul Agriculturii mareste considerabil veniturile directorilor din institutie. Doua ordine semnate de Ilie Sarbu ridica sporurile si indemnizatiile sefilor de la agricultura cu pana la 50%, anunta Realitatea TV.

Ministrul a explicat sec motivul cresterii sporurilor: exista riscul sa ramanem fara directori. Dezvaluirea a fost facuta in exclusivitate in emisiunea Realitatea Zilei. "Este vorba de sporurile pe care le primeste personalul de conducere, pana la 50% puteam noi sa acordam. Am incercat sa-i aducem la un nivel cat de cat acceptabil pentru ei. Am luat acesti bani din fondul de salarii, din fondul pe care il aveam la dispozitie dupa ce le-am redus cu 20%", a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

In aceeasi zi in care ministrul Ilie Sarbu vorbea la Realitatea Zilei despre cresterea sporurilor directorilor de la Agricultura, alti doi ministri vorbeau despre posibila neplata a salariilor si chiar despre disponibilizari.

"Este o forma de a evita disponibilizarile. La un moment dat va fi nevoie de unele disponibilizari. In acest moment este greu de spus", a precizat ministrul Muncii.

Si ministrul Transporturilor a spus ca angajatii CFR ar putea ramane fara salarii in a doua jumatate a anului. "O sa ajungem la jumatatea anului sa nu mai putem sa platim salarii deloc.. La scaderea cheltuielilor, orice am face, nu putem sa ocolim cheltuielile salariale", a explicat Radu Berceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă