24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIlie Nastase nu mai vrea sa auda de Federatia de Tenis

Ilie Nastase nu mai vrea sa auda de Federatia de Tenis

Pana la cea de-a treia convocare a Adunarii Generale Extraordinare de alegeri a Federatiei Romane de Tenis au ramas mai putin de doua saptamani. Momentan, apele par sa se fi linistit dupa scandalurile care au caracterizat cele dintai tentative de adunare, cea din 11 decembrie anul trecut (amanata pentru ca nu fusese intrunit cvorumul prevazut de statut) si cea din 30 ianuarie 2009 (anulata de Ministerul Tineretului si Sportului ca fiind nestatutara).
La finele saptamanii trecute a expirat termenul-limita pentru primirea candidaturilor la conducerea FRT, sase propuneri fiind inregistrate pentru postul de presedinte. Astfel, pentru presedintia FRT se vor bate fostii jucatori de tenis Dumitru Haradau, in prezent presedinte interimar al FRT, Ruxandra Dragomir, capitanul nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup, Florin Segarceanu, fostul antrenor al reprezentativei de Cupa Davis, George Cosac, fost jucator de Cupa Davis, si oamenii de afaceri Eduard Gabriel Pana si Aurel Muntean.

Nastase nu sustine nici un candidat
Ilie Nastase s-a declarat hotarat sa nu se mai bage in treburile FRT. "Nu voi mai candida la presedintia federatiei si nu sustin pe nici unul dintre candidati. Sunt chiar curios cine o sa iasa. Nu m-am hotarat inca daca ma voi mai implica in tenisul romanesc sau in ce conditii o voi face. stiu ca sunt probleme financiare cu meciul de Cupa Davis de la Sibiu, dintre Romania si Rusia, si probabil voi vorbi cu sponsorul sa ajute la organizarea intalnirii. Acum sunt insa la Paris si nu vreau sa ma gandesc la treburile astea", ne-a spus ieri Nastase.
In conditiile in care fostul boss al FRT a declarat ca nu mai sustine pe nimeni, se pare ca, neoficial, principali favoriti sunt Dumitru Haradau si Florin Segarceanu.

Florin Segarceanu, sustinut de Pavel si Tiriac
"Sper sa devin noul presedinte, pe de-o parte, pentru ca am o experienta bogata in toate domenile: evident, in tenis, unde am parcurs toate etapele, de la jucator pana la capitan nejucator si antrenor al echipei Romaniei de Cupa Davis, dar si in business. De asemenea, ma bucur de calitatea de a putea aduna langa mine oameni de valoare impreuna cu care sa formez o echipa competitiva la conducerea federatiei. Iar aici il mentionez in primul rand pe Andrei Pavel, care m-a sustinut din clipa in care m-am decis sa-mi depun candidatura la sefia federatiei. In plus, faptul ca pot comunica foarte bine cu Ilie Nastase si Ion Tiriac, care s-au apropiat foarte mult de mine, mi-a dat curaj si incredere in mine. Trebuie sa recunoastem, in vremurile in care traim ar fi o prostie sa nu luam in seama sprijinul celor doi", a declarat Florin Segarceanu, increzator in propriile forte. Referitor la contracandidatii sai, fostul jucator a spus ca cel mai periculos i se pare Ruxandra Dragomir. "

 

Relu Munteanu a fost inscris fara acordul sau din cate stiu, pentru ca este in strainatate, deci nici nu stiu daca va participa la alegeri. In rest, Ruxandra Dragomir cred ca e cel mai de luat in seama contracandidat al meu, tinand seama ca si-a facut campanie de aproape un an si l-a avut in spate pe Silviu Matei, un sfatuitor capabil, care a si finantat intreaga campanie", a mai spus Segarceanu. Despre Haradau, Segarceanu considera ca si-a pierdut o multime de sustinatori: "Imi pare rau de felul in care a abordat Dumitru Haradau aceasta perioada, pentru ca nu a facut decat sa-si piarda adeptii".

Haradau se da ocupat
Aflat la Sibiu, impreuna cu reprezentantii Federatiei Internationale de Tenis, pentru a pune la punct detalii privind organizarea meciului de Cupa Davis dintre Romania si Rusia, din 6-8 martie, Dumitru Haradau pare a nu se preocupa deloc de campania electorala. "Acum trebuie sa incerc sa organizez meciul de Cupa Davis si nici nu ma pot gandi la altceva. De la inceputul anului nu ma preocupa decat sa gasesc solutii pentru ca meciul dintre Romania si Rusia de la Sibiu sa se desfasoare in conditii optime. Trebuie sa gasesc in primul rand bani. Nici nu ma intereseaza candidatii la presedintia federatiei. Eu imi fac campanie in fiecare zi incercand sa gasesc solutii pentru tenisul romanesc", a spus Dumitru Haradau.

» Pentru cele patru posturi de vicepresedinte se vor lupta Dumitru Haradau, Ruxandra Dragomir, George Cosac, Florin Segarceanu, Adrian Marcu, Andrei Pavel, Liviu Ursuleanu, Emil Negoita, Alexe Bardan, Ionut Moldovan, Marius Comanescu, Mihai Zacopceanu, Razvan Itu, Ion Tupa, Claudiu Munteanu, Romeo Stoica, Ciprian Porumb si Ilie Cojan.

Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă