17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialIGPR: Conducerea sub influenţa alcoolului, pe locul 8 în topul cauzelor accidentelor,...

IGPR: Conducerea sub influenţa alcoolului, pe locul 8 în topul cauzelor accidentelor, prima e viteza

Viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principala cauză a accidentelor rutere grave, în timp ce conducerea sub influenţa alcoolului ocupă locul opt într-un clasamant întocmit de Poliţia Română, potrivit Mediafax.

Poliţia Română precizează că, în urma acţiunilor pentru creşterea siguranţei traficului rutier pe drumurile publice, la nivel naţional, în anul 2011, comparativ cu anul 2010, numărul accidentelor grave produse şi cel al persoanelor decedate au scăzut.

În ceea ce priveşte principalele cauze generatoare ale accidentelor grave, în primele nouă luni ale anului 2011, acestea sunt viteza, în special neadaptată la condiţiile de drum sau trafic (1.095 de accidente), traversarea neregulamentară de către pietoni (1.019 accidente), neacordarea de prioritate pietonilor care traversează regulamentar, neacordarea de prioritate vehiculelor şi conducerea imprudentă.

În ceea ce priveşte conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, IGPR arată că aceasta nu este o cauză principală a a producerii accidentelor de circulaţie, ci complementară, aflată pe locul 8 în această categorie.

Astfel, în 2011, până în 26 septembrie săau înregistrat 229 de accidente grave din cauză că şoferii erau băuţi, faţă de 267 înregistrate în 2010 şi 287 în 2009.

Cele mai citite

Circulația feroviară în centrul Germaniei a fost întreruptă din cauza unei defecțiuni tehnice

Serviciile feroviare din centrul Germaniei au fost întrerupte sâmbătă din cauza unei defecţiuni tehnice, a anunţat Deutsche Bahn. Trenurile au rămas în staţii până...

Adeverințe falsificate pentru a scăpa de absențele de la școală. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din Pitești au fost reținuți sub acuzația de falsificare și utilizare de adeverințe medicale false, în urma unei percheziții domiciliare. Aceștia sunt...

Femeie înjunghiată în incinta unui magazin din Constanța. Autorul a fost prins

O femeie a fost înjunghiată de un bărbat sâmbătă după-amiază, în incinta unui magazin din municipiul Constanţa, autorul fugind apoi de la locul faptei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă