1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialIGPR: Conducerea sub influenţa alcoolului, pe locul 8 în topul cauzelor accidentelor,...

IGPR: Conducerea sub influenţa alcoolului, pe locul 8 în topul cauzelor accidentelor, prima e viteza

Viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principala cauză a accidentelor rutere grave, în timp ce conducerea sub influenţa alcoolului ocupă locul opt într-un clasamant întocmit de Poliţia Română, potrivit Mediafax.

Poliţia Română precizează că, în urma acţiunilor pentru creşterea siguranţei traficului rutier pe drumurile publice, la nivel naţional, în anul 2011, comparativ cu anul 2010, numărul accidentelor grave produse şi cel al persoanelor decedate au scăzut.

În ceea ce priveşte principalele cauze generatoare ale accidentelor grave, în primele nouă luni ale anului 2011, acestea sunt viteza, în special neadaptată la condiţiile de drum sau trafic (1.095 de accidente), traversarea neregulamentară de către pietoni (1.019 accidente), neacordarea de prioritate pietonilor care traversează regulamentar, neacordarea de prioritate vehiculelor şi conducerea imprudentă.

În ceea ce priveşte conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, IGPR arată că aceasta nu este o cauză principală a a producerii accidentelor de circulaţie, ci complementară, aflată pe locul 8 în această categorie.

Astfel, în 2011, până în 26 septembrie săau înregistrat 229 de accidente grave din cauză că şoferii erau băuţi, faţă de 267 înregistrate în 2010 şi 287 în 2009.

Cele mai citite

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...

Cele mai frumoase povești de Crăciun

Crăciunul este una dintre  cele mai frumoase sărbători ale umanității. Puțini scriitori au reușit, însă, să creeze povești și mai emoționante despre lume și...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă