22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialIgor Strelkov a demisionat din funcția de șef al Armatei al autoproclamatei...

Igor Strelkov a demisionat din funcția de șef al Armatei al autoproclamatei Republici Populare din Donețk

”Șeful Armatei” din autoproclamată Republica Populară Donețk, Igor Strelkov a demisionat, a anuțat fostul premier al autoproclamatei Republici Populare din Donețk, Alexander Borodai, potrivit B1TV.

"Așa cum probabil ați aflat, Strelkov a renunțat la post (cel de ministru al Apărării – n.r.), așa cum am făcut și eu. Republica Populară din Donețk are deja un nou ministru al Apărării", a declarat Borodai, într-un video postat pe site-ul pro-rus Life News. 

Fostul lider al separatiștilor a declarat că noul ministru este cunoscut sub numele de "Țarul", în timp ce alte surse susțin că acesta s-ar numi Vladimir Kononov.
 
Nu în ultimul rând, Alexander Borodai a mai precizat că informațiile vehiculate privind starea de sănătate a lui Igor Strelkov nu sunt adevărate.

Potrivit unei surse din cadrul conducerii „Novorosiei”, citată de www.deschide.md, starea de sănătate a pretinsului ministru al Apărării din Republica Donețk ar fi fost destul de gravă.

Andrei Purgin, vicepremierul Republicii Donețk spune însă că nu sunt șanse ca informațiile să fie adevărate. 

„Nu am nicio informație precisă, dar este greu de crezut că este adevărat. Din câte știu, Strelkov nu era în Donețk, ci în zonele Shakhtersk, Torez și Snezhnoye, unde se duc lupte intense”, a declarat Purgin.

Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

5 recomandări pentru utilizarea corectă a pistolului de umflat roți

Într-un service auto sau într-o vulcanizare, umflarea roților este o operațiune care se realizează în mod frecvent. Dacă ai o afacere în acest domeniu...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...
Ultima oră
Pe aceeași temă