26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialIgor Dodon: Aderarea Republicii Moldova la NATO este categoric inacceptabilă

Igor Dodon: Aderarea Republicii Moldova la NATO este categoric inacceptabilă

Ideea aderării Republicii Moldova la NATO este "în mod categoric inacceptabilă", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cursul vizitei sale la Moscova, informează, miercuri, agenția oficială rusă TASS.

Igor Dodon a susținut că Republica Moldova "nu are nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil".

"Sunt trei sau patru lucruri, care nu sunt negociabile, anume, naţiunea noastră, adică existenţa Republicii Moldova şi prevenirea unificării cu vreo altă ţară, neutralitatea noastră. NATO este în mod categoric inacceptabil", a declarat, pe de altă parte, Igor Dodon cu ocazia unei întrevederi cu Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat.

"A treia chestiune majoră este religia creştină ortodoxă, ceea ce înseamnă că nu avem nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil", a susținut liderul de la Chişinău.

Igor Dodon a mai afirmat că "parteneriatul strategic" cu Rusia este un alt principiu la care Republica Moldova nu poate renunța.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Opt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă rusească la Krivoi Rog

Opt persoane au fost ucise și 21 rănite după ce o rachetă rusească a lovit clădiri rezidențiale din Krivoi Rog. Despre aceasta anunță Ministerul...

Clotilde Armand află că plângerile penale nu se depun pe Facebook

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul înfrânt al sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a învățat o lecție prețioasă la aceste alegeri locale: plângerile penale se...

Opt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă rusească la Krivoi Rog

Opt persoane au fost ucise și 21 rănite după ce o rachetă rusească a lovit clădiri rezidențiale din Krivoi Rog. Despre aceasta anunță Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă