14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialIerusalim: Suspecți de provocarea unui incendiu la o școală arabo-evreiască, arestați

Ierusalim: Suspecți de provocarea unui incendiu la o școală arabo-evreiască, arestați

Mai multe persoane suspectate de incendierea unei şcoli bilingve arabo-evreieşti din Ierusalim, la 29 noiembrie, au fost arestate, au anunţat duminică poliţia şi un avocat, relatează AFP, conform Mediafax.

"Poliţia şi Shin Bet (serviciul de securitate internă) au arestat mai mulţi suspecţi de incendierea unei clase dintr-o şcoală bilingvă, la 29 noiembrie", a declarat pentru AFP Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene, fără a oferi alte precizări.

Unul dintre avocaţii persoanelor arestate, Itamar Ben Gvir, a afirmat la rândul său că nu i s-a permis să-şi vadă clienţii. "Vreau să depun un recurs împotriva acestei măsuri antidemocratice", a declarat el pentru AFP.

Mai multe persoane au incendiat o clasă a unei şcoli bilingve arabo-evreieşti din Ierusalim, simbol al unei posibile coexistenţe între israelieni şi palestinieni, provocând reacţii virulente din partea clasei politice israeliene.

Inscripţii "moarte arabilor" şi "stop asimilării" au fost găsite în apropierea şcolii, potrivit poliţiei.

"Vom da dovadă de toleranţă zero împotriva discriminării şi rasismului", a reacţionat ministrul Justiţiei Tzipi Livni, între timp demisă, în contextul intensificării tensiunilor între israelieni şi palestinieni în Oraşul Sfânt.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat atacul, care "se împotriveşte eforturilor importante întreprinse pentru readucerea liniştii la Ierusalim".

Şcoala, fondată în 1998 pentru a promova învăţământul bilingv şi coexistenţa între israelieni şi palestinieni, este frecventată de 624 de elevi. Potrivit lui Shuli Dichter, preşedintele asociaţiei "Hand in Hand", care a fondat această instituţie, sunt doar şapte şcoli bilinge în Israel, frecventate de 1.659 de elevi.

Cele mai citite

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă