20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIerburile legale fac victime la Iasi

Ierburile legale fac victime la Iasi

Medicii Spitalului de Copii "Sf. Maria" si cei ai Spitalului de Urgente "Sf. Ioan" din Iasi s-au confruntat in weekend cu doua cazuri de intoxicatie cu plante. Un adolescent de 17 ani si un barbat in varsta de 34 de ani au fost adusi cu ambulantele la spital dupa ce au fumat ierburi si au consumat, in acelasi timp, bauturi alcoolice. "Adolescentul s-a prezentat la spital cu stare generala influentata, tulburari de echilibru si vertij dupa consumul de alcool etilic, in combinatie cu fumatul unei tigari continand plante verzi. Adolescentul a fost stabilizat si in prezent starea lui este ameliorata, fiind acum in afara oricarui pericol", a declarat Catalina Ionescu, purtatorul de cuvant al Spitalului "Sf. Maria" din Iasi.
Tanarul a solicitat o ambulanta imediat dupa consumul de substante potential toxice, intrucat starea sa generala se deteriora rapid. Dupa ce au ajuns la pacient, cei de la Serviciul Ambulanta Judetean au negociat aproape doua ore cu pacientul care refuza sa iasa de sub o masina din cartierul "Alexandru cel Bun".
si a doua victima a plantelor cu efect halucinogen, un barbat in varsta de 34 de ani, a fost adus la spital tot in stare grava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă