16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIepuraşul vine cu marele derby Steaua-Dinamo

Iepuraşul vine cu marele derby Steaua-Dinamo

Liga Profesionistă de Fotbal le-a făcut o surpriză plăcută microbiştilor programând nu mai puţin de şase meciuri din Liga I în zilele de Paşte. Astfel, în prima zi se vor disputa Gloria Bistriţa-Oţelul Galaţi, Gaz Metan Mediaş-Unirea Urziceni, şi Universitatea Craiova-FC Braşov, iar în cea de-a doua zi va avea loc marele derby al sportului românesc Steaua-Dinamo.

Dacă în ţări ca Anglia, de pildă, este absolut normal să se joace de sărbători indiferent că este Paşte, Crăciun sau Anul Nou, la noi vestea că vor trebui să fie la datorie de sfintele sărbători pascale i-a supărat pe majoritatea oamenilor de fotbal de la noi. Unii s-au resemnat, dar alţii au protestat şi au promis că vor încerca să schimbe programarea. „E bine pentru conducători că se joacă luni. Pentru noi, pentru jucători, tot rău e. Tot în cantonament vom sta. Asta e meseria, ne adaptăm”, a spus Sorin Cârţu, antrenorul Stelei. La rândul lor, dinamoviştii au luat partea plină a paharului. „Bine măcar că nu se joacă duminică şi putem merge şi noi la biserică sâmbătă seara. Este o tradiţie şi suntem şi noi oameni. Jucătorii vor rămâne în noaptea dinaintea meciului în cantonament. Dacă LPF a decis să se joace luni, asta este”, a spus Ioan Andone, tehnicianul din Ştefan cel Mare.

„Aşa s-a decis şi nu vom avea ce face. Vom juca în ziua de Paşte. În Portugalia nu am păţit niciodată acest lucru, Paştele este un moment important în calendarul creştinilor, aşa că normal ar fi să nu se joace. De această dată nu vom avea de ales, aşa că vom fi pe teren”, a spus tehnicianul echipei FC Braşov, Antonio Conceicao. Marius Stan, directorul general al grupării Oţelul Galaţi, nu se numără însă printre cei care acceptă uşor situaţia. „Am fost luaţi de fraieri, alţii nu joacă de Paşte, dar la noi se poate. Vom încerca să protestăm ca să schimbăm data”, a spus Stan.

Din păcate, nu cred că vreunul dintre oamenii de fotbal de la noi, indiferent că este vorba de jucători, antrenori sau conducători de cluburi s-a gândit că ar putea oferi o bucurie suporterilor tocmai într-o zi mare ca aceea de Paşte. Majoritatea, dacă nu chiar toţi, au privit programarea meciurilor etapei a XXVIII-a ca pe o pedeapsă, o corvoadă pe care trebuie să o îndure. Poate că de aceea nici nu putem avea pretenţia ca fotbalul nostru să se ridice la nivelul celui din Anglia de pildă.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă