19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIdentificarea victimelor accidentului de la Amsterdam, de durata

Identificarea victimelor accidentului de la Amsterdam, de durata

Identificarea victimelor accidentului aviatic produs miercuri la Amsterdam va "dura mai mult timp", au avertizat autoritatile olandeze.

"Toate victimele, atat pasagerii cat si (cei 3) membri ai echipajului au fost scosi din interiorul aparatului", a declarat intr-o conferinta de presa Theo Weterings, primarul localitatii Haarlemmermeer, unde este situat aeroportul.

Potrivit Mediafax, cadavrele acestora au fost depuse la morga aeroportului.

Aparatul de zbor de tip Boeing 737-800, al companiei Turkish Airlines, care decolase de la Istanbul avand la bord 127 de pasageri si 7 membri ai echipajului, s-a prabusit miercuri, la circa trei kilometri de aeroportul Schiphol din Amsterdam, la ora locala 10.31 (11.31 ora Romaniei).

Identificarea victimelor "va dura mai mult timp". "Poate ca vom avea mai multe informatii maine" (joi), precizase Weterings.

Potrivit lui, majoritatea pasagerilor sunt de nationalitate olandeza si turca, dar sunt si pasageri de alte nationalitati. Conform autoritatilor turce, la bordul avionului se aflau 78 de turci si 56 de persoane de alta nationalitate.

Dintre raniti, 6 sunt in stare critica si alti 25 au suferit rani grave.

67 de membri ai familiilor victimelor au sosit miercuri, in jurul orei locale 22.00 (23.00 ora Romaniei) pe aeroportul Schiphol, de la Istanbul, cu o cursa speciala a companiei turcesti.

"Vor primi asistenta psihologica pe aeroport si asistenta medicala daca este nevoie", a declarat un purtator de cuvant al aeroportului.

Comandantul jandarmeriei Robert Veltman, a subliniat ca numarul victimelor "este limitat deoarece avionul nu a luat foc" si pentru ca zbura la joasa altitudine.

"Sansele de supravietuire in accidente de avion sunt aproape de zero. Acesta este un miracol. Faptul ca avionul s-a prabusit pe un sol moale si ca nu a luat foc (…) au diminuat numarul de decese", a declarat la randul sau ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim.

Circa 750 de membri ai echipelor de salvare au incercat timp de mai multe ore sa evacueze persoanele aflate la bord.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă