16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialICIM Arad, gata de istorie

ICIM Arad, gata de istorie

Liderul Diviziei A1 poate deveni, în acest week-end, prima formaţie feminină românească ce va câştiga un trofeu european.

 

Riga Europei Centrale este o competiţie baschetbalistică foarte dragă României în ultimii ani, atât la feminin, cât şi la masculin. Dacă BC Timişoara şi „U” Mobitelco Cluj au fost la un pas să o câştige în ultimele două sezoane, iar formaţia din Cluj, alături de Gaz Metan Mediaş, s-a înscris şi în acest an, la feminin a venit rândul şi BC ICIM Universitatea „Vasile Goldiş” Arad să încerce.

După ce CSM Satu-Mare a jucat doar finala mică în sezonul trecut, arădencele vor mult mai mult de la Final Four-ul competiţiei, mai ales că evenimentul este găzduit tocmai de Sala Sporturilor „Victoria”. Sâmbătă şi duminică, liderul Diviziei A1 trebuie să-şi respecte statutul de favorit, mai ales că, dintre cele patru echipe participante, arădencele sunt singurele care au câştigat toate meciurile din grupe.

Bernaco Presov, din Slovacia, şi Valosun Brno, respectiv Kara Trutnov, ambele din Cehia, completează tabloul acestui sezon din Final Four-ul CEBL. Primul adversar al elevelor lui Stacey Nolan va fi Kara Trutnov, sâmbătă, de la ora 20.00, iar în cazul unei victorii ICIM va juca finala competiţiei, a doua zi, tot de la aceeaşi oră. „Cu echipa din Trutnov tot jucăm de câteva sezoane, dar va fi un meci greu, mai ales că ea este deţinătoarea trofeului. Oricum, cred că avem o şansă mare să câştigăm trofeul pentru că jucăm în faţa propriilor suporteri şi sper să profităm de acest lucru”, a declarat managerul echipei arădene, Marcel Urban. Prima semifinală va fi însă cea dintre Bernaco Presov şi Valosun Brno, de la ora 17.30, un meci de unde se va alege adversara Aradului, fie în finala mică, programată duminică, tot de la 17.30, fie în marea finală. Partidele ICIM-ului vor fi transmise în direct de către TVR 3.

ICIM Arad, favorită certă

Liga Europei Centrale a plecat la drum cu două grupe, una de câte cinci echipe, iar alta de câte patru. În grupa A, cea de cinci formaţii, Bernaco Presov a terminat pe primul loc, cu şase victorii şi două eşecuri, iar adversara ICIM din semifinale, Kara Tutnov, şi-a asigurat calificarea de pe locul al doilea abia în ultimul meci al grupei.

În schimb, arădencele au defilat în grupa lor, unde au obţinut şase victorii din tot atâtea meciuri. Tot în ultima partidă din grupa ICIM-ului a obţinut calificarea şi Valosun Brno, cea de-a doua reprezentantă a Cehiei din acest Final Four.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Momente de neuitat pentru Anca Dumitra. Actrița a născut

Anca Dumitra și soțul ei, Manfred Spendier, trăiesc momente de neuitat, devenind recent părinți pentru prima dată. În cursul zilei de ieri, cei doi...

Nicolae Ciucă cere autorităților să fie pregătite pentru viitura care vine pe Dunăre

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel, joi seara, la autorităţile centrale şi la cele locale din judeţele dunărene să se pregătească pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă