30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialIațeniuk, sceptic cu privire la negocierile cu Rusia pe tema crizei ucrainene

Iațeniuk, sceptic cu privire la negocierile cu Rusia pe tema crizei ucrainene

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat, joi, că nu-şi face "speranţe nemăsurate" cu privire la primele negocieri internaţionale pe tema crizei ucrainene, la Geneva, relatează AFP, conform Mediafax.

"Nu-mi fac speranţe nemăsurate cu privire la această întâlnire, pentru că nu am încredere în partea rusă", a declarat el, citat de agenţia de presă Interfax Ukraine.

"Rusia face totul pentru a intensifica tensiunea, ocupa teritorii (ucrainene) şi a se livra la provocări", a continuat el.

Primele negocieri între Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) erau în curs la Geneva, în contextul unor puternice tensiuni în estul Ucrainei, unde, în cursul nopţii de miercuri spre joi, au avut loc confruntări, soldate cu trei morţi, între insurgenţi proruşi şi forţe loiale puterii proeuropene de la Kiev.

Într-o lungă sesiune televizată de întrebări adresate preşedintelui rus, Vladimir Putin a intensificat joi tensiunea, avertizând că "speră foarte mult" să nu fie "obligat să recurgă" la trimiterea forţelor armate în Ucraina.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă