4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIaşi: Îmbrânceli între sindicalişti şi jandarmi la un miting (video)

Iaşi: Îmbrânceli între sindicalişti şi jandarmi la un miting (video)

Aproximativ 300 de sindicalişti Sanitas au participat la o manifestaţie, în faţa Prefecturii Iaşi. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%, de subfinanţarea din sistemul sanitar şi de deficitul de personal.

Conducerea Sanitas Iaşi comunicase Jandarmeriei că la acţiunea de pichetare a Prefecturii ieşene vor participa aproximativ 50 de oameni, însă în realitate numărul acestora a fost de aproape 300, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi, Mihai Cojocariu.

”Au existat momente tensionate, însă noi nu am reacţionat în niciun fel. La un moment dat, protestatarii au început să urce pe treptele clădirii şi să arunce cu ouă. A fost o mică îmbrânceală între jandarmi şi protestatari, dar nimeni nu fost rănit. Am înţeles că unul dintre manifestanţi a aruncat cu o piatră, una din ferestrele Prefecturii fiind spartă. Lucrurile s-au calmat între timp”, a afirmat Cojocariu, citat de Mediafax.

 

O delegaţie a sindicaliştilor Sanitas discută cu subprefectul Bogdan Şaramet despre nemulţumirile protestatarilor, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, plecat din municipiu.

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat că este vorba despre o pichetare a Prefecturii, dar că protestatarii au venit în număr mai mare decât au stabilit organizatorii.

Marius Petcu, liderul Sanitas, a declarat că furia protestatarilor a fost determinată de faptul că, după participarea la protestul din 22 septembrie, din Bucureşti, nemulţumirile sindicaliştilor nu au fost rezolvate. El a mai precizat că nemulţumirea sindicaliştilor nu mai poate fi înfrânată, adăugând că nu poate fi de acord cu manifestarea violentă, dar că îi înţelege şi îi acceptă pe aceştia.

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă