11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIaşi: Copil de cinci ani, în comă, după ce a băut un...

Iaşi: Copil de cinci ani, în comă, după ce a băut un litru de vin

Un copil de cinci ani din județul Iași a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, după ce, lăsat nesupravegheat de către părinţi, a băut singur aproape un litru de vin, relatează Mediafax.

Copilul a mers, luni, împreună cu părinţii la bunicii din partea tatălui, iar la un moment dat a fost lăsat nesupravegheat şi a băut singur aproape un litru de vin.

Ulterior, copilul a fost transportat în comă alcoolică la spital.

"A ajuns la noi ieri (n.r. – luni) un copil de cinci ani din mediul rural, comuna Ungheni. Era în comă de gradul al doilea și aparținătorii spuneau că au uitat o sticlă de vin prin casă, iar, nesupravegheat fiind, acesta a băut toată sticla, ajungând la noi cu o alcolemie de 4,12. Astăzi însă se simte bine, și-a revenit și este conștient"', a declarat marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, medicul Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iași.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au afirmat că au fost demarate primele anchete în acest caz, însă asistentul social din comună a spus că băiatul face parte dintr-o familie "văzută bine la nivelul comunității", fiind vorba despre "un accident stupid".

"Copilul provine dintr-o familie despărțită, tatăl lucrează în Italia, iar băiatul locuiește cu mama lui la bunicii materni. Într-o vizită la bunicii din partea tatălui a găsit o sticlă accidental pe care a băut-o. Acum el ar fi trebuit să fie mai bine supravegheat, pentru că putea să fie altceva decât vin în sticlă iar doctorii și-au dat cu părerea că la alcoolemia respectivă erau toate șansele ca el să poată muri. Vom cere oricum o evaluare de la asistentul social și pe viitor li se va pune părinților și bunicilor problema supravegherii mai atente a copilului", a declarat, marți, Tiberiu Bantaș de la DGASPC Iaşi.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă