19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHunedoara vrea în Liga I

Hunedoara vrea în Liga I

Fotbalul hunedorean va începe cel mai important sezon de după dispariţia Corvinului, iar în doi ani noua echipă trebuie să evolueze în Liga I.

 

După dispariţia Corvinului, fotbalul hunedorean începe un nou sezon de liga a treia, de data aceasta cu obiectiv trasat: promovarea în liga secundă. Pentru acest lucru, autorităţile locale şi judeţene au reuşit să-l convingă pe omul de afaceri Silvian Toma să investească în noua echipă a oraşului. Mai apoi, primul pas al omului de afaceri a fost aducerea la echipă, în postul de antrenor principal, a fostului jucător al echipei Steaua Bucureşti, Erik Lincar, cel care are la activ deja o promovare cu Callatis Mangalia.

Nimeni din Hunedoara nu se gândeşte la altceva, în sezonul care va începe săptămâna viitoare, decât ca echipa locală să evolueze la anul în liga secundă. După care, în maximum doi ani, FC Hunedoara ar trebui să se dueleze în meciuri oficiale cu Steaua şi Dinamo Bucureşti. Dacă acest plan va eşua, atunci este foarte probabil ca FC Hunedoara să aibă aceeaşi soartă cu cea a Corvinului.

Îmbucurător pentru fotbalul hunedorean este că la bunul mers financiar al echipei se va implica din noul sezon şi Consiliul Judeţean care, prin vocea preşedintelui Mircea Moloţ, a atras atenţia că banii nu vor fi investiţi într-o echipă care se va zbate an de an să evite retrogradarea. Deja, Primăria Hunedoara a alocat 900.000 de lei în contul echipei de fotbal.

Performanţă sau nimic

„Am adus finanţator la echipă, am adus antrenor, iar obiectivul imediat este ocuparea locului I şi promovarea în a doua ligă. Consiliul Judeţean se va implica la FC Hunedoara şi, mai mult decât atât, vrem să aducem lângă noi mai multe administraţii locale din judeţ, pentru că vrem să avem o echipă de top în prima ligă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean. Mircea Moloţ a dat de înţeles că are planuri importante cu actuala echipă din liga a treia, dar nu vrea să gândească foarte departe, pentru că anul viitor este unul în care vor fi alegeri electorale. 

 

Vrea să reînnoade tradiţia

„Acum nu ştiu dacă voi mai rămâne tot eu în această funcţie, pentru că anul viitor este unul electoral, dar ca preşedinte al Consiliului Judeţean vreau să facem treabă cu această echipă. Eu nu sunt microbist, dar vreau ca fotbalul din Hunedoara să fie din nou în centrul atenţiei. Trebuie să luptăm cu toţii pentru a avea o echipă bună în prima ligă, pentru că altfel nu are rost să cheltuim banii publici pe o formaţie care să se scalde în mediocritate sau să evite retrogradarea”, a atenţionat preşedintele CJ Hunedoara. FC Hunedoara va începe campionatul vineri, 19 august, când va primi vizita echipei ACS Recaş.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă