15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialHugo Chavez se întoarce în Cuba pentru chimioterapie

Hugo Chavez se întoarce în Cuba pentru chimioterapie

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a plecat sâmbătă seara de la Caracas spre Cuba, pentru noi şedinţe de chimioterapie, în cadrul tratamentului său pentru cancer, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Niciodată, în viaţa mea, nu am avut atât de multă voinţă să ies triumfător dintr-o bătălie”, a declarat şeful statului, pe aeroport.

Sejurul său în Cuba urmează să dureze aproximativ o săptămână. Chavez, cu faţa umflată şi aproape chel, a anunţat că va începe cu examinări, duminică, după care urmează şedinţele de chimioterapie.

“Vom ieşi mai puternici. Sunt sigur”, a mai declarat el.

Chavez, în vârstă de 57 de ani, a fost operat, la 20 iunie, în Cuba, de o tumoră canceroasă. După o scurtă revenire la Caracas, el s-a întors, la 16 iulie, la Havana, pentru a urma, timp de o săptămână, un prim ciclu de şedinţe de chimioterapie.

Aflat la putere din 1999, Chavez intenţionează să obţină în 2012 al treilea mandat prezidenţial, de şase ani.

Adunarea Naţională (Parlamentul unicameral) l-a autorizat cu unanimitate, sâmbătă, într-o sesiune extraordinată, pe şeful statului să plece din ţară pentru mai mult de cinci zile, potrivit prevederilor Constituţiei.

 

Cele mai citite

Meci nebun pe Arena Națională. FCSB, victorie la limită cu „lanterna roșie”

FCSB a învins-o pe FC Botoșani cu scorul de 3-2, pe teren propriu, într-un meci cu trei cartonașe roșii, și s-a distanțat la 10...

Polițele ASF, plafonate se scumpesc văzând cu ochii. Sunt promise modificări

Polițele RCA au fost plafonate la nivelul tarifelor din februarie 2023, însă doar teoretic. În realitatea, am calculat că tarifele au crescut cu cel...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă