10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialHubble asteapta pentru reparatii pana in 2009

Hubble asteapta pentru reparatii pana in 2009

Lansarea misiunii de reparatie a Telescopului Spatial Hubble, care ar fi trebuit sa aiba loc in luna octombrie, a fost amanata pana in februarie 2009, relateaza USA Today.

Satelitul Hubble, lansat in 1990, a suferit o defectiune a unitatii de control, unitate al carei scop este de a inregistra informatii si de a le transmite sediului NASA.

Naveta Atlantis va transporta o noua unitate de control. Programata in luna octombrie 2008 si amanata din cauza testelor de zbor necesare ce vor dura pana in luna ianuarie a anului viitor, aceasta va decola in februarie 2009 si va ajunge la Hubble in doua ore.

Unitatea de control ce trebuie inlocuita are dimensiunile unei serviete, dar operatiunea de montare trebuie facuta de astronauti, robotii nefiind potriviti pentru o astfel de sarcina.

Intarzierea genereaza costuri ce se ridica la 10 milioane de dolari pe luna si face obligatorie amanarea eforturilor NASA de a construi un “succesor” al actualului tip de navete, aceasta fiind programate sa se retraga in 2010.

Cele mai citite

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

S-a întors iarna în România! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, valabilă până mâine...
Ultima oră
Pe aceeași temă