21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHoţia - o ocupaţie pentru femei? Vezi care sunt cele mai cunoscute...

Hoţia – o ocupaţie pentru femei? Vezi care sunt cele mai cunoscute femei infractor

CNCD.com scrie că, potrivit FBI-ului, spargerile bancare comise de femei au început să se înmulţească în ultimele decenii. Până la finele anului 2010, creşterea numărului de bănci jefuite de către dame a fost de 25% faţă de anul 2002, de pildă.

De-a lungul secolului trecut au fost câteva doamne (sau domnişoare) care au rămas în istorie pentru abilitatea de care au dat dovadă în comiterea de infracţiuni, şi care au fost pedepsite cu ani buni la răcoare.

Lista nu poate începe cu nimeni alta decât Bonnie Parker, jumătatea feminină a cuplului Bonnie şi Clyde. După nenumărate crime, spargeri date la bănci şi o sumedenie de alte infracţiuni, pe 23 mai 1934, cei doi certaţi cu legea şi-au găsit sfârşitul în timpul unei intervenţii. Poliţia i-a urmărit pe cei doi când au părăsit ascunzătoarea şi i-au ciuruit cu nu mai puţin de 167 de gloanţe. Dacă am analiza la rece şi fotografia de final a istoriei Bonnie şi Clyde am putea decide şi cine a fost mâna de fier în acest cuplu controversat: Bonnie avea în mână o mitralieră, un sandwich şi un pachet de ţigări, iar Clyde un revolver.

Cum să primeşti o sentinţă de 5 ani în închisoare când abia ce ai împlinit 20? Jefuieşte o bancă. Dacă vrei 12 ani în închisoare, scoate şi un revolver din buzunar şi succesul este garantat.

Probabil că tânăra infractoare Candice Martinez se gândea că va scăpa basma curată când a jefuit patru dintre sucursalele băncii Wachovia din suburbiile Washingtonului. A fost supranumită „Cell Phone Bandit” (Banditul Telefon Mobil) pentru că în timpul jafurilor vorbea la telefon cu iubitul său, care, la rândul lui, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Probabil că nu au primit aceeaşi celulă.

Norma Balderas-Dehernanez avea propriul ei salon de înfrumuseţare când a decis să se reprofileze. Poate că ar fi fost indicat pentru ea să facă şi un curs de limba engleză odată cu cele de styling pentru că a fost prinsă în timpul celui de-al patrulea jaf din cauză că niciunul dintre angajaţii acelei bănci nu vorbea limba spaniolă. Norma obişnuia să intre în bancă şi să înmâneze un bilet scris în limba ei maternă în care cerea bani. Unul dintre cei aflaţi în instituţie la momentul jafului a recunoscut-o şi a anunţat poliţia după ce aceasta părăsise clădirea în căutarea unei bănci unde cineva vorbea totuşi spaniolă.

Sylvete Phylis Gilbert a fost supranumită „Church Lady Bandit” (Banditul Doamna de la biserică) pentru că într-una dintre descrierile unui martor acesta a spus că arăta ca „o doamnă care părea că abia ajuns de la biserică” . Infractoarea a fost prinsă după ce pe lista acuzaţiilor erau înscrise deja peste 20 de jafuri.

Banditele Barbie, pe numele lor Heather Johnston şi Ashley Miller, au ales ca primă ţintă majoră de atac o filială a băncii americii. Fetele, care au intrat în bancă îmbrăcate în jeanşi de firmă şi purtând ochelari de soare, aveau la acea vreme doar 18 ani. Presa a avut parte de un subiect de senzaţie în 2007 când a avut loc acest furt şi jurnaliştii nu s-au putut abţine să nu se amuze pe seama situaţiei presupunând că autorităţile probabil s-au întrebat dacă fetele aveau o maşină cu care să fugă sau nu erau destul de mari cât să aibă permis.

Cele două tinere domnişoare se cunoscuseră la un club de striptease la care erau amândouă angajate, şi-au planificat jaful alături de iubitul uneia dintre ele. Ambele au petrecut ceva vreme în spatele gratiilor.

Cinci bănci într-o singură săptămână! Asta da, infractoare! „Starlet Bandit” a băgat spaima în poliţie după ce a jefuit în 7 zile cinci bănci din Los Angeles, dintre care două în aceeaşi zi. După cea de-a 10-a spargere, autorităţile au anunţat că au arestat două femei care ar fi responsabile de acele jafuri şi că se pare că ar fi vorba chiar şi de mai multe.

Patricia Hearst Shaw, nepoata celebrului William Randolph Hearst a ajuns în deschiderea jurnalului de ştiri în 1974 când a fost răpită din apartamentul său de membrii unei grupări extremiste de stânga. Două luni mai târziu, a fost surprinsă de camerele de luat vederi în timp ce jefuia o bancă ameninţând funcţionarii cu o mitralieră.

În timpul procesului, avocatul acesteia a susţinut că fusese spălată pe creier de membrii grupării SLA, dar acest argument nu a ţinut în faţa juraţilor. A stat în închisoare din 1974 până la finele mandatului lui Bill Clinton care a graţiat-o în ultima sa zi ca preşedinte al Statelor Unite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă