16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialHotelul Coroana de Aur din Bistrița, executat silit la licitație, cu un...

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, executat silit la licitație, cu un preț care începe de la 4,65 milioane de euro

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița va fi vândut la licitație de Casa de Insolvență Transilvania (CITR), după ce, în 2018, antreprenorul local Ioan Moldovan a încercat să-l vândă cu 14 milioane de euro.

Banii erau destinați redresării afacerilor acestuia, Agro Invest Prod și Combis, active în industria cărnii. În aceași tentativă de redresare era scos la vânzare și hotelul Dracula din Tihuța, pe care se cereau 6,9 milioane de euro.

Hotelul bistrițean de 4 stele are cinci etaje, a fost renovat relativ recent, dispune de 97 de camere de câte 30 mp, pe 8.700 mp, și de un teren de 3.000 mp.

Coroana de Aur a fost inaugurat în 1974, fiind cel mai reprezentativ din localitate, și în 2014 a fost modernizat.

Acum CITR va executa silit activul, într-o al cărei preț va ăncepe de la 4,65 milioane de euro, mult sub pretențiile inițiale. Hotelul e încă activ și e prezent pe site-urile turistice. În același ansamblu se află și o clădire cu potențial de exploatare ca restaurant și terasă, denumită Coronița.

Inedit, hotelul adăposteşte salonul ”Jonathan Harker”, deschis cu prilejul centenarului celebrului roman Dracula al lui Bram Stoker.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă